Ana SayfaPiyasaUzmanlar Merkez'in faiz kararını yorumladı---

Uzmanlar Merkez'in faiz kararını yorumladı

2 / 4
Uzmanlar Merkez'in faiz kararını yorumladı
22 Nisan 2015 - 14:40 www.borsagundem.com

Işık FX/Kocatürk: Merkez Bankası verdiği kararla kurdan korkmadığını göstermeye çalışıyor

Işık FX Araştırma Müdürü Veli Kocatürk, Merkez Bankası'nın verdiği kararla kurdan korkmadığını göstermeye çalıştığını belirtti.
Araştırma Müdürü Veli Kocatürk, Banka'nın özellikle koridorun üst bandında hamle yapmaması ve bunun aksine bankalara yönelik bir faiz artırımı yapmasını kurda yüksek kalmayı tetikleyecek nitelikte bir karar olarak nitelendirdi.
Kocatürk, daha önce sözlü olarak kurdaki yükselişe müdahale ettiği gibi zorunlu karşılıklara verilen faizlerde artış ve döviz depo faizlerinde indirimin zaten piyasanın son haftada fiyatladığı bir adım olduğunu vurgulayarak, "Bu anlamda kararın kura herhangi bir etkisini görmüyoruz. Yeniden 2.73 seviyelerinin görülebileceğini düşünüyoruz" dedi.
Enflasyon görünümümün bozulmaya devam etmesinin ise Merkez Bankası'nı daha çok köşeye sıkıştıracak gibi göründüğünü belirten Veli Kocatürk, özellikle kurun yüksek kalmaya devam etmesi ve yeni zirvelerin oluşmasının ilerleyen dönemde üst bantta bir artırımı daha çok gündeme getireceğe benzediğini söyledi.Kocatürk, bu hafta kurda yeniden 2.68-2.73 aralığının korunacağını düşündüklerini de sözlerine ekledi. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)