Ana SayfaPiyasaUzmanlar Merkez'in faiz kararını yorumladı---

Uzmanlar Merkez'in faiz kararını yorumladı

4 / 4
Uzmanlar Merkez'in faiz kararını yorumladı
22 Nisan 2015 - 14:40 www.borsagundem.com

Alternatifbank/Şenol: Enflasyon hakkında sınrılı olumsuz yorum beklentisi ay sonundaki enflasyon raporuna kaldı

Alternatifbank Ekonomisti Serdar Şenol, piyasada bulunan enflasyon hakkında sınrılı olumsuz yorum beklentisinin karşılanmadığına işaret ederek, bu beklentilerin ay sonundaki enflasyon raporuna kaldığını söyledi.
Serdar Şenol Foreks'e yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz oranlarını değiştirmediğini kaydederek, Banka'nın enflasyon ve diğer gelişmelere dair yorumlarında herhangi bir değişiklik bulunmadığını da ifade itti.
Şenol, metnin kelimesi kelimesine bir önceki metinle aynı olduğuna dikkat çekerek, "Metindeki tek değişiklik daha önce TCMB’nin açıkladığı TL ZK faiz artışı ve döviz depo faizlerinde indirim. Açıklama öncesinde piyasada, faiz oranlarına dair sınırlı artış beklentisi oluşmaya başlamıştı. Biz bu beklentileri gerçekçi bulmamakla birlikte piyasa üzerindeki etkilerini gözlemliyoruz" diye konuştu.
Piyasada TCMB’nin enflasyon hakkında sınırlı olumsuz yorum beklentisi bulunduğuna değinen Ekonomist Şenol, "Bu beklenti de karşılanmamış oldu. TCMB kurlardaki artışın enflasyon etkisine dair bir kaygı ortaya koymuyor. Beklentiler ay sonundaki enflasyon raporuna kalmış durumda" dedi. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)