Ana SayfaPiyasaUzmanlardan faiz yorumu---

Uzmanlardan faiz yorumu

2 / 2
Uzmanlardan faiz yorumu
20 Mayıs 2015 - 14:24 www.borsagundem.com

Işık FX/Kocatürk: Kur kanadında yaşanan düşüşün Merkez Bankası'nı memnun ettiği görülüyor

Işık FX Araştırma Müdürü Veli Kocatürk, kur kanadında yaşanan düşüşün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nı memnun ettiğin görüldüğünü söyledi.
Araştırma Müdürü Veli Kocatürk, Merkez Bankası'nın beklentiler dahilinde hareket ederek faizlerde değişikliğe gitmediğini kaydederek, "Özellikle kur kanadında yaşanan düşüşün Merkez Bankası'nı memnun ettiği görülüyor. Kurdaki oynaklığa dikkat çekilmesi, bu seviyelerdeki fiyatların kabul edilebilir olduğunu, ancak yükselişin devam etmesinin Merkez Bankası'nın ilerleyen dönemde rahatsız edebileceğini gösteriyor" diye konuştu. 
Araştırma Müdürü Kocatürk, aynı zamanda enflasyon görünümüne bağlı olarak para politikasında seçimler sonrası yeniden bir değerlendirme yapılacağını düşündüklerinin altını çizerek, özellikle gıda fiyatlarında beklendiği gibi yaz aylarından kaynaklı düşüş görülmemesi halinde, enflasyonda yükselişin devam edebileceğine değindi. Kocatürk, genel seçimlerin de geri de bırakılması sebebiyle seçimler sonrası kur kanadında yükseliş görülmesi halinde, alınacak tedbirlerin farklılaşabileceğini ve faiz artırımının gündeme gelebileceğini ifade eden Kocatürk, şunları söyledi:
"Doların seyrine baktığımızda ise, paritenin tepkisiz kalması toplantıdan herhangi bir beklenti olmamasından kaynaklanıyor. Ancak akşam saatlerinde FED tutanakları parite üzerinde daha etkili olacaktır. 2.61 seviyesinin üzerinde tutunma görülmesi halinde 2.64 seviyelerinin görülebileceğini düşünüyoruz." 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)