Ana SayfaPiyasaUzmanların yeni haftada piyasa beklentileri ne?---

Uzmanların yeni haftada piyasa beklentileri ne?

3 / 4
Uzmanların yeni haftada piyasa beklentileri ne?
25 Aralık 2016 - 09:55 www.borsagundem.com

SAKİN HAVA DEVAM EDER

GİZMEN NALBANTLI / IŞIK FX BAŞANALİST 

Yurtdışında Noel tatili sebebiyle piyasalarda sakin hareket devam ediyor. Geçtiğimiz haftanın en önemli gelişmesi Merkez Bankası’nın açıkladığı faiz kararıydı. Merkez Bankası’nın kararı enflasyona paralel bir politika izlediğini gösteriyor. Kurdaki yükseliş banka için ikinci planda kalmış durumda. 

Alınan kararın yüzde 7 olan enflasyonu göz önüne aldığımızda doğru olduğunu düşünüyorum. Gecikmeli kur etkisi, zamlar ve baz etkisinin ortadan kalması ile birlikte Ocak ve Şubat aylarında yüzde 8 seviyesine yükselebilecek olan enflasyonu gördükten sonra, Merkez’den bir faiz artışı gelmesini bekliyorum. Diğer tarafta geçtiğimiz ayki toplantıdan sonra kurdaki volatilite ve CDS primlerindeki düşüşün bu kararı desteklediğini söyleyebilirim. 

Dışarıda ise ABD’den açıklanan nihai 3.çeyrek büyümesi haftanın en önemli verisiydi. Yüzde 3.2’den yüzde %3.5’a revize edilen büyüme oranı ekonominin iyiye gittiğinin göstergesi. Kişisel tüketim harcamalarında %3’lük büyüme TÜFE için olumlu. İşsizlik başvurularının 6 ay sonra ilk kez 270 binin üzerinde çıkması ve kişisel gelir ve giderlerin beklentinin altında kalması ise veri setinin negatif taraflarıydı. 

Bu hafta piyasalardaki sakin havanın devam etmesini bekliyorum. Kur tarafında 3.50-3.55 bölgesindeki hareket devam ediyor. Yüksek ihtimal yılı buralarda kapatacağız. Bu bandın aşağı ya da yukarı kırılmasıyla 3.45 veya 3.60 seviyelerini görebiliriz. 

Endeks tarafından da 77-78 bin bölgesinde yatay devam ediyoruz. Hacim oldukça düştü. 78 bin 200 seviyesinin geçilmesini beklemiyorum. Aşağıda ise 76 bin 100 önemli destek. Faizlerde ise %10.50-%11 bölgesinde yıl sonuna kadar yatay hareket devam edebilir. 

Petrol fiyatlarında (Brent) 53 doların üzerinde yükselişin devam edebileceğini düşünüyorum. Geçtiğimiz hafta içinde Libya’nın 1 ay içerisinde üretimini 175 bin varil artırmayı planlayacağı ile ilgili haber sonrası gördüğümüz satış baskısı 53 dolar seviyesinden alım fırsatı yarattı. 55.30- 55.80 bölgesinin kuvvetli direnç olduğunu bu bölgenin üzerinde göreceğimiz kapanışlarda yükselişin devam edebileceğini düşünüyorum.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ25 Aralık 2016 10:58

    2017 ENERJİ VE TEKSTİL ŞİRKETLERİNİN YILDIZI PARLAYACAK ,ALTIN DEGER KAYBINI ARTIRACAK ÇÜNKÜ FED FAİZ ARTIRACAGIM DEDİGİ SÜRECE ALTIN DÜŞER.

  • BORSACI 25 Aralık 2016 10:44

    BİRAZCIK MORELİMİZ DÜZELSE BORSA UÇACAK AMA ŞEHİT HABERLERİ BOYNUMUZU BÜKÜYOR.