Ana SayfaPiyasaUzmanların yeni haftada piyasa beklentileri ne?---

Uzmanların yeni haftada piyasa beklentileri ne?

4 / 4
Uzmanların yeni haftada piyasa beklentileri ne?
25 Aralık 2016 - 09:55 www.borsagundem.com

ENDEKSTE 76200 – 75500 DESTEK BÖLGESİ ÖNEMLİ

AYSUN GÖKSU / DESTEK YATIRIM ARAŞTIRMA UZMANI 

Noel tatili olması nedeniyle yatay seyrin hakim olduğu piyasalarda bu sakinliğin gelecek hafta da sürmesini bekliyoruz. Yılı tamamlamaya hazırlandığımız bugünlerde son olarak başta Amerika Merkez Bankası (FED) olmak üzere majör merkez bankalarının kararları etkisinde fiyatlamaların devam ettiğini görmekteyiz. Veri takviminin sakin olduğu gelecek hafta piyasalarda trend değişimine neden olabilecek majör bir veri bulunmuyor. Dolayısıyla iç ve dış tarafta siyasi ve jeopolitik gelişmelerin ön planda kalması beklenebilir. Ayrıca, Euro 

Bölgesi finansal sistemine dair gelişmelerin öne çıktığını görüyoruz. 2008 yılı Avrupa finans krizinin ardından bir türlü toparlanamayan hasta Avrupa bankalarının finansal darboğaza girmesi ve İspanyol ve İtalyan bankalarının geldiği nokta Avrupa’nın finansal sistemini tehdit etmesinin yanında piyasaları da tedirgin ediyor. 

Gelecek hafta piyasalarda Noel tatili nedeniyle veri takviminin de sakin olduğu piyasalarda düşük işlem hacmiyle birlikte sakin seyrin hakim olmasını bekliyoruz. İç tarafta kapasite kullanım oranı, imalat güveni, turist girişi ve ticaret açığı verileri yakından takip edilecektir. Özellikle Türkiye-Rusya ilişkilerinin hassasiyet kazandığı bugünlerde cari açığın en önemli finansman kalemini oluşturan turizm sektörüne dair gelişmeler önemini korumaya devam etmektedir. Tatil modunda olan dış piyasalarda ise, trend değişimine neden olabilecek bir veri bulunmuyor. Ancak, Japonya TÜFE, ABD tüketici güveni ve bekleyen konut satışları takip edilecek veriler olarak ön plana çıkıyor. 

Piyasalardaki fiyatlamalara baktığımızda, dolar kurunda bir süredir 3.50-3.54 bandı aralığında fiyatlamanın hakim olduğunu görüyoruz. Sakin seyrin devam etmesini beklendiğimiz gelecek hafta dolar kurunda bu bant aralığında fiyatlama devam edebilir. BİST-100 endeksinde ise, 76200-75500 destek bölgesinin üzerinde kalınmasının pozitif fiyatlamaların görülebilmesi için önemli olduğunu söyleyebiliriz. Dolardaki güçlenmenin etkisiyle zayıf seyrin devam ettiği ons altında 1125 önemli desteğinin ön plana çıktığını görüyoruz. Bu seviye üzerinde kalındığı takdirde yukarı yönlü denemeler görülebilir. Ancak 1142-1165 direnç bölgesinin yükselişlerin önünün açılabilmesi için önemli olabileceğini de belirtelim. Gram altında ise, 126.30 seviyesinin öne çıktığını görmekteyiz. Bu seviye üzerinde kalındığı takdirde gram altında yükseliş trendinin korunabileceğini belirtelim. OPEC kararının ardından yükseliş trendine giren petrol fiyatlarında ise, düzeltme hareketine rağmen yukarı trendin korunduğunu görüyoruz. Ham petrolde 52,20, brent petrolünde ise 53,55 seviyeleri üzerinde kalındığı takdirde petrolde yükseliş denemeleri görmemiz mümkün olabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ25 Aralık 2016 10:58

    2017 ENERJİ VE TEKSTİL ŞİRKETLERİNİN YILDIZI PARLAYACAK ,ALTIN DEGER KAYBINI ARTIRACAK ÇÜNKÜ FED FAİZ ARTIRACAGIM DEDİGİ SÜRECE ALTIN DÜŞER.

  • BORSACI 25 Aralık 2016 10:44

    BİRAZCIK MORELİMİZ DÜZELSE BORSA UÇACAK AMA ŞEHİT HABERLERİ BOYNUMUZU BÜKÜYOR.