Ana SayfaPiyasaVestel Beyaz Eşya ve Uzertaş Boya sorusu---

Vestel Beyaz Eşya ve Uzertaş Boya sorusu

2 / 2
Vestel Beyaz Eşya ve Uzertaş Boya sorusu
27 Mayıs 2016 - 09:40 www.borsagundem.com

BİR YIL KÂR BİR YIL ZARAR EDİYOR

SORU (2) - Borsada işlem görmeyen statüdeki Uzertaş hisse senetlerinin Borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla küçük yatırımcı olarak yapacağım bir şey var mı? Bildirimde bulunmam gerekir mi? Teşekkürler.

Misafir

CEVAP - Temmuz 2012’de borsada işlem görmeye başlayan Uzertaş Boya, işlem görmeye başladığı Temmuz ayında bir süre yükselip 19,80 TL’yi görse de sonrasında geriledi. Halihazırda Serbest İşlem Platformu’nda bulunan hisse, 26 Mayıs 2016 günü kapanışını 0,90 TL’den gerçekleştirdi. Son beş aydır nominal değerinin altına kayan hissenin tekrar yönünü yukarı çevirebilmesi için alıcıların güçlenebilmesi gerekiyor. Alıcıların güçlenebilmesi ise firmanın mali yapısıyla bağlantılı. Henüz ilk çeyrek bilançosunu açıklamayan şirket, 2015 faaliyet döneminde zarar açıkladı. Geçmiş yıl faaliyetleri takip edildiğinde ise bir yıl kâr bir yıl zarar şeklinde hareket ettiği görülüyor. Aynı rutinin devam etmesi halinde bu yıl tekrar kâr açıklaması beklenmeli. Firmanın istikrarlı bir kârlılığa sahip olmaması ister istemez yatırımcıların hisseye temkinli yaklaşmasına neden oluyor. Şirketin her şeyden önce beş milyon TL’ye yaklaşan birikmiş geçmiş yıl zararını kapatabilmesi gerekiyor. Zira son bilançosuna göre özsermayesi her ne kadar eksiye dönmese de sermayesinin altına inmiş durumda. Bu da firmaya yatırımda bulunmayı riskli hale getiriyor.
Tüm bunlardan ayrı olarak işlem görmeyen statüde hissesi bulunan hissedarların ellerindeki hisseyi satabilmeleri için öncelikle işlem görebilir statüye dönüştürmeleri gerekiyor. Bunun için de Merkezi Kayıt Kuruluşu’na başvuruda bulunmaları şart.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • piyasa27 Mayıs 2016 11:02

    GLBMD 1 milyon kere rica ettik.neden haber gönderip hisse satıyorlar.piyasa yapıcı neden halka arzda söylemediler.neden bu hisse 5 senedir düşüyor sermayesi bitmiş şirketler yükseliyor zarar açıklayan yükseliyor bu neden yükselmiyor....v.s tşk

  • Bioos27 Mayıs 2016 10:00

    Lütfen BJK hissesinde yapılan soygunu haber yapın