Ana SayfaPiyasaVestel ve İhlas Holding sorusu---

Vestel ve İhlas Holding sorusu

2 / 2
Vestel ve İhlas Holding sorusu
13 Şubat 2017 - 10:14 www.borsagundem.com

UZUN ARADAN SONRA KÂRDA

SORU (2) - İhlas Holding’in orta vadede durumu ne olur? Şimdiden teşekkürler. 

Hamdi Ali Güzel   

CEVAP - Uzun süre taban seviyelerde işlem gören İhlas Holding, özellikle Haziran 2016’dan bu yana hareketli. Hisse, Haziran 2016’da ağırlıklı olarak 23 kuruştan işlem görürken sonrasında artan hacimle birlikte dalgalı bir seyir izledi ve 10 Şubat 2017 günü kapanışını 41 kuruştan tamamladı. Hissede gözlenen çıkışa rağmen hâlâ nominal değerinin altında bulunduğunu hatırlatmak isteriz. Mevcut rakam, borsadaki en düşük fiyatlı hisseler arasındaki konumunda bir miktar iyileşmeye yol açsa da hâlâ en düşük ilk 15 hisse arasında kalmaya devam ediyor.  

Borsada işlem yaparken uzun vadeli bakış açısıyla hareket etmek doğru bir yaklaşımdır. Ancak tek başına uzun vadeli yatırımda bulunmanın da anlamı olmadığını bilmek gerekir. Ayrıca yatırımda bulunulan firmanın istikrarlı şekilde büyüdüğünü görebilmek önemlidir. Eğer firma düzenli olarak gelir ve kârlılıkta artış kaydediyorsa o taktirde hissenin fiyatında yükselme potansiyeli de artacaktır.

İhlas Holding bu noktada sorunlu bir yapıya sahip. Sürekli zarar üreten bir yanı bulunuyor. Özellikle geçtiğimiz 2016 yılının ikinci yarısında gelirlerini artırırken kâra döndüğü gözlendi. Bu durum hissenin fiyatına olumlu yönde yansırken dokuz aylık dönemde de kârlı yapının korunması hisseye ilgiyi canlı tuttu. Mevcut ivmede herhangi bir değişim olmaması halinde yıl sonunda da uzun bir aradan sonra kâr açıklamış olacak.Şirketin kâra dönmesi kuşkusuz önemli bir gelişme. Ancak bundan da önemli olan kârın aynı şekilde devam edebileceğine dair işareti görebilmek. Kârlı yapı korunabildiği oranda hissenin fiyatındaki artış potansiyelinin sürmesi mümkün olabilecek. Aksi taktirde gerçekleşen çıkış sınırlı kalacak ve nominal değerinin altında işlem görmeye devam edecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)