Ana SayfaPiyasaViking Kağıt ve Dagi Yatırım Holding sorusu---

Viking Kağıt ve Dagi Yatırım Holding sorusu

1 / 2
Viking Kağıt ve Dagi Yatırım Holding sorusu
29 Mayıs 2018 - 08:40 www.borsagundem.com

GELEN PARA BÜYÜK ORTAĞA GİDECEK

SORU (1) - Viking hissesinin işlem hacmi neden düşük? Fiyatının düşük olması işlem hacmi ile alakalı mıdır? 

Derya Kavak

CEVAP - Bir hissenin fiyatına birden fazla faktörün etkide bulunduğu gerçeğini kabul etmekle birlikte asıl faktörün firmanın mali yapısı olduğunu unutmamalı. Eğer şirketin gelir ve kârlılığı düzenli olarak artıyorsa buna bağlı olarak hissenin çıkış potansiyeli de yükselecektir. Öte yandan firma zarar ediyor ya da gelir ve kârlılığında sürekli bir düşüş yaşanıyorsa o takdirde de hissede gerileme yaşanması şaşırtıcı olmayacaktır. Söz konusu tespit Viking Kağıt için de geçerlidir. Şirket sürekli zarar üretiyor. Son açıkladığı 2018 ilk çeyrek bilançosunda da zarar artarak devam ettiği göz önüne alındığında yıl sonunda da zarar açıklaması sürpriz olmayacaktır. Firmanın son bilançosuna göre birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı 97 milyon TL’ye yaklaştı. Bu durum hissenin taban seviyelerde işlem görmesine yol açıyor. Hissenin her ne kadar zaman zaman yukarı yönlü atakları olsa da bu çıkışlar kalıcı olamamakta ve her defasında gerilemesine engel teşkil edememekte. Öte yandan hissenin son bir yıllık ortalamaları ile kıyaslandığında işlem hacminde bir aylık süreçte daralma yaşandığı görülüyor. Ancak işlem hacminin daralmasının fiyatın düşmesine etkide bulunduğunu söylemek doğru olmayacaktır. Asıl sorun firmanın kâra geçememesi.     

Şirketin kamuyla paylaştığı en son gelişme ise sermaye artırımından elde edilen kaynağın nerede kullanılacağı ile ilgili. Bilindiği gibi firma geçtiğimiz yıl sermayesini 45 milyon TL’den 21 milyon TL’ye indirmiş bilahare eşanlı olarak sermayesini bedelli artırarak 42 milyon TL’ye çıkarmıştı. Şirket konuyla ilgili yapmış olduğu 11 Mayıs 2018 tarihli açıklamasında elde edilen fonu Yaşar Holding ile Ziraat Bankası’na olan borcunu ödemek için kullanacağını duyurdu. Söz konusu durum firmanın mali yapısını güçlenmesine olanak tanısa da zarardan kâra geçmesi için gelirini artırabilmesi gerekiyor. 28 Mayıs 2018 günü ise işçi sendikası ile yürütülen Toplu İş Görüşmelerinin yasal süresi içinde anlaşmayla sonuçlanmaması nedeniyle karşılıklı olarak grev ve lokavt kararı alındığı duyuruldu. Öte yandan henüz iki karar da uygulamaya alınmamış olup görüşmelerin devam ettiği belirtildi. 

Gözlendiği kadarıyla hissenin uzun vadede yükselmesi için gerekli olan koşulların henüz oluşmadığı anlaşılıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR29 Mayıs 2018 20:32

    bunları yapan üç beş kişi asın bakalım bir daha kimse yapmaya cüret edemez.adamlara bırakın asmayın KY astırmak için devlet destek veriyor.

  • mehmet yılmaz29 Mayıs 2018 17:26

    viking yaşar vampirinin halkın kanını emdiği bir hisse.

  • Ahmet Bilen29 Mayıs 2018 11:37

    Adamlar (VİKİNGİN PATRONU) resmen küçük yatırımcının hisselerini elinden defalarca cebren aldılar. Yetkili kurumlar da buna bile bile onay verdiler. Küçük yatırımcıyı koruyup kollayacak bir otorite yok maalesef.

  • baba29 Mayıs 2018 09:32

    VİKİNG CİZGİ FİLİMDE VARYA AYNI ORDAKİLER GİBİ YİYİCİLER 3 KURUŞ VERMEMEK İÇİN YEDİ SENE DÜZ ÇİZGİ ÇİZER BUNLAR

  • KILIÇ29 Mayıs 2018 09:08

    YETKİLİ KURMLARIMIZI GELİŞMİŞ ÜLKE BORSALARINA GÖNDERİP EGİTİM ALDIRMADIKÇA BORSAMIZ VURGUN CENNETİ OLARAK YÜKSELİŞTE OLACAK .