Ana SayfaPiyasaViking Kağıt ve Dagi Yatırım Holding sorusu---

Viking Kağıt ve Dagi Yatırım Holding sorusu

2 / 2
Viking Kağıt ve Dagi Yatırım Holding sorusu
29 Mayıs 2018 - 08:40 www.borsagundem.com

ZAYIF HİSSELERDEN UZAK DURUN

SORU (2) - Dagi Holding hissesini yorumlayabilir misiniz? Hisse çıkar diye aldım ama sürekli geriliyor. Bunun sebebi nedir? 

Ferhat Kaya

CEVAP - Dagi Yatırım Holding yaklaşık dokuz yıldır yatay bir kanal içinde hareket ediyor. Hisse, bu süre zarfında arada yukarı ataklarda bulunuyor ancak sonrasında gelen satışlarla birlikte tekrar geriliyor. Yukarı yönlü gerçekleşen çıkışlar uzun ömürlü olmadığı gibi daha ziyade piyasadaki genel dalgalanmayla bağlantılı olduğu görülmekte. Şüphesiz bu dalgalanmaya yaşanan spekülatif hareketlenmeleri de ilave etmek gerekiyor. Hisse, son olarak 16 Şubat 2018 günü 1,96 TL’yi test ettikten sonra geriledi ve şimdilerde 1,20 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Geçmiş fiyat dalgalanmaları göz önüne alındığında ise hissedeki gevşemenin nominal değerine kadar devam etmesi gündeme gelebilecektir. Hissenin son olarak düşüş yaşadığı 16 Şubat 2016 tarihinden bu yana kayda değer bir gelişme bulunmuyor. En önemli sorun ise istikrarlı bir kârlılığın olmaması. Bir yıl kâr ertesi yıl zarar döngüsüyle hareket ediyor. Kâr ettiği yıllarda gerçekleşen rakamın zayıf kalmasıysa kârlı yıllarda dahi hissenin istikrarlı bir çıkış sergilemesine mani olmakta. Son olarak geçtiğimiz yıl zarar ettiği göz önüne alındığında şirketin bu yıl kâr etmesi gündemde. Ancak geçmiş yıllardaki performansı göz önüne alındığında iyimser beklentiye girmek için fazla neden bulunmuyor. Bu koşullar altında mali yapısı zayıf firmalar yerine güçlü olanların takip edilmesinde yarar var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR29 Mayıs 2018 20:32

    bunları yapan üç beş kişi asın bakalım bir daha kimse yapmaya cüret edemez.adamlara bırakın asmayın KY astırmak için devlet destek veriyor.

  • mehmet yılmaz29 Mayıs 2018 17:26

    viking yaşar vampirinin halkın kanını emdiği bir hisse.

  • Ahmet Bilen29 Mayıs 2018 11:37

    Adamlar (VİKİNGİN PATRONU) resmen küçük yatırımcının hisselerini elinden defalarca cebren aldılar. Yetkili kurumlar da buna bile bile onay verdiler. Küçük yatırımcıyı koruyup kollayacak bir otorite yok maalesef.

  • baba29 Mayıs 2018 09:32

    VİKİNG CİZGİ FİLİMDE VARYA AYNI ORDAKİLER GİBİ YİYİCİLER 3 KURUŞ VERMEMEK İÇİN YEDİ SENE DÜZ ÇİZGİ ÇİZER BUNLAR

  • KILIÇ29 Mayıs 2018 09:08

    YETKİLİ KURMLARIMIZI GELİŞMİŞ ÜLKE BORSALARINA GÖNDERİP EGİTİM ALDIRMADIKÇA BORSAMIZ VURGUN CENNETİ OLARAK YÜKSELİŞTE OLACAK .