Ana SayfaPiyasaViking Kağıt ve Selçuk Gıda sorusu---

Viking Kağıt ve Selçuk Gıda sorusu

2 / 2
Viking Kağıt ve Selçuk Gıda sorusu
28 Ağustos 2017 - 08:55 www.borsagundem.com

MÜŞTERİ ÇOK MEMNUN (?) AMA TALEP ZAYIF

SORU- Nedir bu Selçuk Gıda’nın hali. Bizi mahvetti. Biraz çıkar gibi oluyor sonra yine aynı hikaye. Çıkmayacaksa bizde bilelim kendi yolumuza bakalım. Millete yazık. Üç kuruşumuz vardı o da pul oldu… 

Cüneyt Ateş 

CEVAP- Borsada doğru yapılmayan yatırımların sonucunda zarar edilmesi kaçınılmazdır. Eğer gelir ve kârlılıkta büyüme sergilemeyen firmalar takip ediliyor ve bu tür şirketlerin hissesine ilgi gösteriliyorsa sonucunda kaybetme olasılığı artacaktır. Benzer durum Selçuk Gıda için de geçerlidir. Mali yapısındaki belirsizlik nedeniyle Yakın İzleme Pazarı’nda bulunan hisse, fiyatı en düşüklerden birisi. İstikrarlı bir kârlılığa sahip olamayan şirket, geçtiğimiz yıl zarar etti. Son açıkladığı 2017 altı aylık bilançosunda da azaltmakla birlikte zarar devam ediyor. Son bilançosuna göre birikmiş geçmiş yıl zararı 20,5 milyon TL. Yılın ilk yarısındaki zarar göz önüne alındığında bu yıl sonunda da zarar etme olasılığı hiç de düşük değil.    

Kuru meyve sektöründe faaliyet yürüten Selçuk Gıda, ihracata dönük çalışıyor. Ağırlıklı olarak kuru incir, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı gibi ürünleri “Eaglebrand” markasıyla ihraç ediyor. 2014 yılında kahve ürünlerini de satış portföyüne koyan firma, bu amaçla İthal etiği ürünleri iç piyasada satıyor. 

Faaliyet raporunda yer alan bilgiye göre Selçuk Gıda, HACCP BRC-IFS Gıda Güvenliği sistemi çerçevesinde müşteri memnuniyetini düzenli olarak ölçüyor. Raporunda yer alan notta, müşterilerin gelecekteki ihtiyaç ve beklentilerini düzenli olarak takip ettikleri ve bunun sistemleri açısından önemli bir “girdi” olduğu belirtiliyor. Ancak mali tablolarda yer alan veriler firmanın hassasiyetle üzerinde durduğu müşteri memnuniyetinin gelire olumlu yansımadığını gösteriyor. Selçuk Gıda gelir artırıcı tedbirler geliştiremediği sürece geçmiş borçlarını temizlemesi söz konusu olmayacağı gibi hissenin istikrarlı bir çıkış yakalaması da mümkün olamayacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)