Ana SayfaKulisVizyon isimden 3 adrese kritik mesaj---

Vizyon isimden 3 adrese kritik mesaj

20 / 20
Vizyon isimden 3 adrese kritik mesaj
27 Mayıs 2013 - 17:16 www.borsagundem.com

TÜRKİYE’DE HEDGE DEDİĞİNİZİN, HEDGE İLE BİR ALAKASI VAR MI?
-Sizde FX var mı?
Ali Bayramoğlu:
Kendi adımıza çıkartmak istemiyoruz, bir başka kurumla ortak çalışıyoruz. Yakında başlayacağız. Pazarlama stratejilerinde iş bölümü yaptık. Herkes lisans alacak ta ne olacak? Bütün aracı kurumlar aldı lisansı. FX yapsalar ne işe yarar bu FX? Sanayici ve tüccarın, ihracat ve ithalatla uğraşan kişilerin FX ile münasebetinin oluşması lazım.
-Hedge anlamıyla kullanan kimse yok ki Türkiye’de…
Ali Bayramoğlu:
Kullanacak, öğrenecek. Firma ne kadar güçlü olursa olsun zararı var mı? Yok. Doğru iş yapmasına yönlendirmeniz önemlidir.
-Türkiye’de FX tamamen kumar mantığıyla çalışıyor. Şirketlerin kendi yazılımları var. Yatırımcıya karşı şirket pozisyon alıyor, böyle bir şey olabilir mi?
Ali Bayramoğlu:
Ben adrenalini yüksek olan kişiyle FX yapmayacağım. Uluslararası ticaret yapan kişiyle yapacağım. Yoksa Türkiye’de hedge dediğinizin, hedge ile alakası var mı? Faizler ne kadar, yüzde 20; iki sene sonraya hedge yapıyorsunuz, ben size yüzde 20-40 maliyeti bugüne göre intikal ettiriyorum. Size kredi kullandırıyorum, dövizinizi garanti altına alıyorum. Arkasına dövizi koy, hedge et. Böyle bir şey var mı? Burada mantığı iyi kullanmak önemli. Burada ufak tefek düzenleme talepleri olacak ama şu anda o kadar riskli gözükmüyor…

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)