Ana SayfaKulisVizyon isimden 3 adrese kritik mesaj---

Vizyon isimden 3 adrese kritik mesaj

5 / 20
Vizyon isimden 3 adrese kritik mesaj
27 Mayıs 2013 - 17:16 www.borsagundem.com

5 YIL İÇERİSİNDE 1 MİLYAR EUROYA ÇIKARMAYI PLANLIYORUZ
-Yönettiğiniz fonun büyüklüğü ne kadar?
Ali Bayramoğlu:
Şu anda 40 milyon euro yönetiyoruz. Biz devraldığımızda 22-23 milyon eurolardaydı. Önümüzdeki iki sene içerisinde 200-250 milyon euroya, 5 yıl içerisinde de 1 milyar euroya çıkarmaya planlıyoruz. Orada da çeşitli uluslararası ilişkileri devam ettirmeye çalışıyoruz. Ama temel felsefemiz fon yönetimi mantığını en iyi şekilde kavrayabilmek.
-Neden Balkan ülkelerinde bu işi yapmayı tercih ettiniz?
Ali Bayramoğlu
: Balkan ülkelerini seçmemiz de en önemli neden, gelecekte çok iyi noktalara ulaşacaklarını düşünüyoruz. Bazı alanlarda sanayileşme ileriye gitmiş ama o bölgedeki genel durum Türkiye’nin 1960’lı yıllarına benziyor. 5-10 sene sonra onların da BİST benzeri konumları oluşturabilecek birçok yapıya gidebileceklerini düşünüyoruz. Tabi Zagreb’i seçmemizin temel nedeni de Hırvatistan’ın Temmuz itibariyle Avrupa Birliği’ne tam üye olacak olması. Bunun haricinde en önemli nokta, yurt dışında yaşayan Türkler yıllarca çeşitli isimlerle kandırıldı. Holdingler adıyla… MÜSİAD Başkanıyken ben, yılda 15-20 kere Avrupa’ya konferansa gidiyordum. Biz o zaman birçok üyeyi üyelikten attık. Oradaki atıl olan kaynakları da peçete üzerine yazılır gibi değil de gerçekte likide çevirebilecekleri modellere ihtiyacımız var. Bu kaynakların sağlıklı bir şekilde ekonomiyi aktarılmasını sağlayacak bir yapı kurmak istiyoruz. Fon yönetimi ve kurumsal finansman, bu yöntemlerin en önemlilerinden. Bizim üzerinde durduğumuz önemli noktalardan biri yatırım bankacılığı.
Anadolu’da halka arz edilebilecek konuma gelmiş ama şu anda bu yöntemi düşünmeyen firmalarla, çeşitli işletme sermayesi modelleriyle kaynak sağlamayı planlıyoruz. Fon yönetiminin sağladığı kaynaklarla o firmalara sermaye enjekte etmeyi düşünüyoruz. Bu şekilde hem o kurumları daha yakından tanıma şansımız olacak, hem de daha hızlı büyümelerine katkı sağlayarak, halka arzlarını hızlandıracak modellere yönelteceğiz. Bu bambaşka bir yapı, private equity (özel sermaye) ve risk sermayesi bir arada olacak. Halka açılmadan önce sağlanacak kaynakla hisseler geçici olarak devralınacak, halka açıkmış gibi çalışma modeli oluşturulacak, finansman ihtiyacı yönetilecek… Bu yöntemle firmaların daha sağlıklı ve hızlı büyümeleri sağlanacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)