Ana SayfaPiyasaYataş ve Bera Holding sorusu---

Yataş ve Bera Holding sorusu

1 / 2
Yataş ve Bera Holding sorusu
12 Nisan 2018 - 08:30 www.borsagundem.com

BEDELSİZ VERECEK

SORU- Yataş hissesi hakkında görüşlerinizi alabilir miyim? Bu düşüş trendinin sebepleri nelerdir acaba? Normal tepki mi anormal hareketler mi bunlar?

Yetkin

CEVAP- Yataş özelikle Aralık 2016’dan itibaren iyi bir çıkış sergiledi. Hisse, arada düzeltme hareketlerinde bulunsa da Mart 2018’e kadar yükseldi. 26 Mart 2018 günü en yüksek 37,46 TL’yi test ettikten sonra gelen satışlarla birlikte geriledi. Şimdilerde ise piyasada gözlenen genel satış dalgasının da etkisiyle geriliyor. Son olarak 11 Nisan 2018 günü gelen alımlarla bir miktar yükselmiş olsa da kapanışını 29,10 TL’den gerçekleştirdi. Son üç haftadır yaşanan düşüşe rağmen hisse halen çıkış trendini korumakta. 28 TL seviyesinde bulunan desteğin üzerinde kalması halinde çıkış trendinin sürmesi mümkün olabilecek. Ancak bu seviyenin aşağısına kayması halindeyse düşüşün devam etmesi söz konusu olacaktır. Öte yandan son iki yılda gelir ve kârlılıktaki artışa rağmen göstergeler mevcut fiyatın hiç de düşük olmadığı yönünde sinyaller veriyor. Son kapanışa göre fiyat kazanç oranı 17,96 seviyesinde bulunuyor. BIST 100 Endeksine dahil hisselerin ortalaması ise 10,07. Piyasa defter değeri ise 5,30 seviyesinde bulunuyor. Gerek f/k oranı gerekse p/d oranı ortalamaların üzerinde ve hissenin hiç de düşük riskle işlem görmediği yönünde işaret üretiyor. Göstergelerin normale inebilmesi için gerçekleşen kârlılığın daha da yükselebilmesi önemli.

Şirketle ilgili yakın tarihli en önemli gelişme ise alınan sermaye artırım kararı. Firma aldığı kararla bedelsiz sermaye artırımına gideceğini duyurdu. 27 Mart 2018 tarihli açıklamasına göre yüzde 250 oranında bedelsiz sermaye artırımında bulunacak. Artırım sonrası şirketin sermayesi 149,8 milyon TL’ye ulaşacak.     

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)