Ana SayfaPiyasaYatırım Finansman’dan bomba yanıtlar---

Yatırım Finansman’dan bomba yanıtlar

13 / 14
Yatırım Finansman’dan bomba yanıtlar
02 Mayıs 2016 - 08:33 www.borsagundem.com

2016 BAŞINDAN BERİ ÇOK SERT GERİ ÇEKİLMELER OLDU 

-Kısa vadede Türkiye’yi bekleyen sorunlar nedir sizce? 

Yatırım Finansman Koordinatörü Hakan Tezcan: Biliyorsunuz piyasalar her türlü gelişmeyi önceden fiyatlayan mekanizmalar. Dolayısıyla şu aşamada gelinen global piyasalardaki fırsat penceresi de önceden görüp onu fiyatlamış olabilecekleri bir noktaya doğru taşınmış durumda. 2016 başından beri çok sert geri çekilmeler oldu ve son 6-7 yıllık yükselen trentler teknik olarak kırılmış durumda. Bu teknik açıdan kırılma olsa da çok uzun süren bir trendin devamında kırılan trend çizgisine doğru bir geri çekilme olur. Dolayısıyla şu anda 2016 yılı başındaki o çok sert geri çekilmelerin tersine dönmesini belki teknik olarak yorumlamak mümkün. Tabi bu ilerisi için çok umut veren bir durum değil.
Şu aşamada risklerin sınırlı tutulmasını özelikle Mayıs ayı içerisinde bu bahsedilen makroekonomik çerçeve ve değerlemeler paralelinde fırsatlar olabileceğini düşünüyoruz. 

Nuri Sevgen: Olumsuz anlamda en önemli sorun FED ve EBC tarafından gelebilecek dış kaynaklı bir sıkıntı. Tabi bir de bölgesel olarak yaşadığımız Suriye başta olmak üzere jeopolitik riskler. Üçüncü olarak da siyasi riskler. İşte bu sene erken seçim olur mu? Referandum olur mu? Bunun sonuncu ne olur gibi bazı dalgalanmalarda yaşayabiliriz. İşte bunlar da bizim olası risklerimiz.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)