Ana SayfaPiyasaYatırım Finansman’dan bomba yanıtlar---

Yatırım Finansman’dan bomba yanıtlar

14 / 14
Yatırım Finansman’dan bomba yanıtlar
02 Mayıs 2016 - 08:33 www.borsagundem.com

TÜRKİYE’YE UZUN SOLUKLU SERMAYE GELEBİLİR 

-Kısa vadede Türkiye’nin önündeki fırsatlar neler sizce? 

Nuri Sevgen: Bir kere en önemli fırsat, FED’in bizim öngörümüze göre Temmuz ayına kadar bir faiz artırma olasılığının olmaması. İkincisi de içeride Merkez Bankası’nın faiz indirim sürecini beraberinde getiriyor olması. Bu doğal olarak hisse senedi piyasasında değerlemelerin yükselmesini sağlayacaktır.

 Can Uz: Aslında fırsat penceresi hala açık. Sadece değerlemeler bazında baktığınızda o fırsatın belli bir kısmını absorde ettik. Dolayısıyla marj küçüldü.
Bakın Merkez Bankası Başkanı değişikliği bir fiyaskoya dönüşebilirdi. Bundan esirgendik ve piyasa da Murat Çetinkaya’yı kabul ettiğini ve belli bir kredibilite verdiğini açıkça gösterdi kendi fiyatlamasında. Bu korkulu rüyamızın gerçekleşmemesi burada önemli bir dönemeçti ve bunu iyi atlattık.
Öbür tarafta ECB tarafından sağlanacak olan likiditenin daha çok uzun bir süre piyasaları pozitif anlamda etkilemesi söz konusu olacak. Bizim kendi bankacılık sektörümüz borçlanmalarının büyük bir kısmını Avrupa finansal sistemden sağladığı için, oradaki maliyetlerin daha da aşağıya gelmesiyle burada hala bir fırsatımız var. Özelikle faiz tarafında. Netice itibariyle mikro bazlı fırsatlar da var. Avrupa’daki negatif faizler ve para piyasalarındaki çok düşük rakamlar özelikle Avrupa’daki büyük fonların (emeklilik fonları, büyük yatırım fonları gibi) kendi bonolarındaki yapısal sıkıntılarından dolayı Türkiye gibi daha yüksek faiz imkanı sunan ülkelere teveccüh göstermelerine sebebiyet verebilir. Buradan Türkiye’ye gelecek olan sermaye daha uzun soluklu olabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)