Ana SayfaPiyasaYatırım Finansman’dan bomba yanıtlar---

Yatırım Finansman’dan bomba yanıtlar

3 / 14
Yatırım Finansman’dan bomba yanıtlar
02 Mayıs 2016 - 08:33 www.borsagundem.com

YATIRIM FİNANSMAN’DAN MÜŞTERİ SIRRI ÇIKMAZ 

Borsagundem.com: Borsa İstanbul’da fırtına kopartan ‘Herif’ için “Londra merkezli bir hedge fonun Hintli yöneticisi” dendi. Ardından paranın kaynağında Körfez ülkeleri olduğu söylendi? Kim bu gizemli herif? Türkiye’de toplam 1.5 milyar dolar civarında yatırımı bulunuyor iddiaları doğru mu?  

Yatırım Finansman Genel Müdürü Şeniz Yarcan: Bu konu Mart ayının başından beri yoğun bir gündem oldu ve olmaya da devam ediyor. Bakın yatırımcılar için müşteri gizliliğinde ve sadakatte  kurum, grup ve ana ortaklarımız olarak ‘güven-güven-güven’ diyoruz. Dolayısıyla müşteri gizliliğine aykırı hareket etmek biz de mümkün değil. Yani müşterinin ismini, pozisyonuna ilişkin bilgileri çalışanlarımız yanındaki arkadaşlarıyla bile paylaşamaz. Düşünün kaç ay oldu ve bu yatırımcıyla ilgili hiçbir bilgi çıkmadı. Borsada adımız anılıyor ama isim yok yani. Olamaz çünkü bizden çıkamaz. Onun için de merak uyandırıyor.
Diğer taraftan çok merak uyandırmasını da anlamaya çalışıyorum. Borsada yeni bir yapılanma başladı. Önce pay senetleriyle başlayıp, vadeli işlemlerle devam ediyor. Bu hiç tanımadığımız yeni bir yatırımcı ligini Türkiye’ye kazandırdı ve bir sürü yeni yabancı yatırımcı kazanıldı. Hedef zaten buydu. Pay piyasasındaki hacim artsın, hacim artışı yeni yatırımcılar getirsin.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)