Ana SayfaPiyasaYatırım Finansman’dan bomba yanıtlar---

Yatırım Finansman’dan bomba yanıtlar

5 / 14
Yatırım Finansman’dan bomba yanıtlar
02 Mayıs 2016 - 08:33 www.borsagundem.com

BANKACILIKTA ÇOK DAHA İYİMSERİZ, ÇİMENTO DA GÜZEL GİDİYOR 

-Sağımız solumuz, yukarımız aşağımız kriz. Sanki ateş topunun ortasındayız. 2016’da sizce krizlerden yara almadan çıkacak, fırsata çevirecek, öne çıkacak sektörler hangisi? Hangi sektörler olumsuz olarak etkilenecek? 

Yatırım Finansman Araştırma Müdürü Zümrüt Can Ambarcı: Tabi ki bu ateş topundan bütün sektörler etkileniyor. Ama senenin başlangıcında çok net bir ayrım vardı ve özelikle sanayi hisseleri, bankalardan daha hızlı gitti. Aslında bizim beklentimizde bu yöndeydi. Nisan ayının başında Mart ayı enflasyonunun düşük gelmesi ve Merkez Bankası’nın faiz indirim beklentisinin artması, piyasalarda fiyatlanmaya başlamıştı aslında. Bunun etkilerini de gördük zaten. Özelikle bankaların daha hızlı bir performans gösterdiğini ve sanayi sektörüyle arsındaki farkı kapattığını gördük. Bugün geldiğimiz noktada performans açısından her iki sektörde eşitlenmiş durumda.

Bundan sonra ne olur derseniz, özelikle büyümenin alt kırılımlarına baktığımızda hala iç tüketimin çok canlı olduğunu görüyoruz. Mesela beyaz eşya, otomotiv ve hane halkına hitap eden ürünlerde canlılığın devam ettiğini görüyoruz. Bizde açıkçası bu sektörlerde pozitifiz. Bunların dışında çimento da güzel gidiyor. Bankacılıkta da yılbaşına göre çok daha iyimseriz.

Borsa yüzde 20 yükseldi ama bu noktada ucuz ne bulursak alma noktası değil. Bundan sonra daha seçici ve hikayesi olan hisse ve sektörlerde ilerlemek lazım. Tamam bankalar tarafında Merkez Bankası’nın faiz düşüşünün devamı beklendiği için belki orada fırsat penceresi devam edebilir. Ama sanayi tarafında özelikle kendine has, özel hikayesi ve kuvvetli büyümesi olan hisselerle ilerlemekte fayda var.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)