Ana SayfaPiyasaYatırıma elverişli görünmeyen hisseler---

Yatırıma elverişli görünmeyen hisseler

10 / 11
Yatırıma elverişli görünmeyen hisseler
26 Haziran 2014 - 06:48 www.borsagundem.com

DÜŞÜŞLER ALIM İÇİN FIRSAT GÖRÜLMELİ

SORU- TSKB’nin açıklamış olduğu son kâr oranına göre fiyatı ucuz denebilir mi? Alım yapıp yapmamakta kararsızım. Uzun vadeli yatırım için nasıl görüyorsunuz?  Sizin yorumunuz benim için önemli. 
Selen Tüzün

CEVAP-Yatırım uzmanları 2014 yılında bankacılık sektöründe bulunan kurumların kârlarında genel olarak bir gerileme bekliyordu. Ancak TSKB’nin açıklamış olduğu ilk çeyrek bilanço verilerine baktığımızda kârında bir atış yaşandığı görülmekte. Bankanın gelirleri yüzde 34 oranında artarken kârındaki artış yüzde 10,7 seviyesinde gerçekleşti. Aynı performansın devam etmesi halinde TSKB’nin yıl sonunda kârı da artacaktır. Bankanın elde etmiş olduğu kâra göre fiyat kazanç oranı 7,52. Bu oran sektör ortalaması olan 9,68’in gerisinde bulunuyor. Bu itibarla fiyatının uygun olduğu düşünülebilir. Takas verilerine bakıldığındaysa borsada işlem gören kısmın yüzde 53’ünün yabancı yatırımcının elinde bulunduğunu görmekteyiz. Bu oran yıl başından bu yana aynı seviyelerde bulunuyor. Bu itibarla yabancı paylarında bir değişim olduğu söylenemez.   Hissedeki düşüşler uzun vadeli yatırım için fırsat olarak değerlendirilebilir. 
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • !27 Haziran 2014 02:26

    GLBMD BU BORSADA YOKMU.ATMIŞLAR HİSSEYİ BİR KÖŞYE NE YAZAN VAR NE ÇİZEN.5 SENE OLDU BİRİSİ YAZSIN BU HİSSEYİ.YUH BE

  • ismail Demirkaya26 Haziran 2014 23:58

    Deva ilacı neden kimse sormuyor? 15 yıl oldu hala zarar birde uzun vadeli düşünün derler daha nekadar uzun olacak devayı aldığımda doğan çocuklar delikanlı oldu devada hala tık yok.Ondan sonra yerli yatırımcı niye borsaya gelmiyor?