Ana SayfaPiyasaYatırıma elverişli görünmeyen hisseler---

Yatırıma elverişli görünmeyen hisseler

2 / 11
Yatırıma elverişli görünmeyen hisseler
26 Haziran 2014 - 06:48 www.borsagundem.com

ARTAN KÂRA GÖRE FİYATI UYGUN

SORU-
YGGYO’daki düşük seviye daha ne kadar devam edecek? Hisse bu seviyelerdeyken zararına elden çıkarmak doğru olur mu? Yoksa 2-3 ay bekleyip öyle mi satmak mantıklı olur? Hisse sizce 20 lirayı görür mü? 
Fahri Göktürk

CEVAP-Paylarının yüzde 77’si borsada işlem gören Yeni Gimat GYO’nun sermayesinin yüzde 14,83’ü Torunlar GYO’ya ait bulunuyor. Ağustos 2013’te hisseleri halka arz edilen Yeni Gimat’ın ana geliri sahip olduğu iki gayrimenkulden elde etmiş olduğu kiralar. Şirketin temel gelir kaynağı kira olduğu için yıllık gelirleri belli seviyelerde olup sürpriz bir artışın beklenmemesi gerekmekte. Aksine kiracıların çıkma ya da tahsilat sorunları gibi durumlarda düşme olasılığı dahi gündeme gelebilecektir. Bu itibarla gayrimenkul yatırım ortaklıklarından sadece kira gelirine sahip olan firmaların kâr rakamları da kiralanacak bölümlerin tamamının dolması ile belli bir rutinde gittiği söylenebilir. 
Yeni Gimat için de benzer durum söz konusu. Şirketin portföyündeki Ankamall AVM ve Crowne Otel’den elde edilen kira gelirleri bulunuyor. Firma, AVM’nin 2014 yılının ilk çeyreğinde doluluk oranının yüzde 95 olduğunu belirtti. Bu anlamıyla kalan boş bölümlerin de dolması ile kira gelirinin bir miktar daha artması ve rutine girmesi beklenmeli. Şirket ilk çeyrekte satış gelirlerini yüzde 11,77 oranında artırırken kâr rakamındaki artış yüzde 41,34 oldu. Firmanın artan kârına göre işlem gördüğü fiyat mevcut koşullarda uygun bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • !27 Haziran 2014 02:26

    GLBMD BU BORSADA YOKMU.ATMIŞLAR HİSSEYİ BİR KÖŞYE NE YAZAN VAR NE ÇİZEN.5 SENE OLDU BİRİSİ YAZSIN BU HİSSEYİ.YUH BE

  • ismail Demirkaya26 Haziran 2014 23:58

    Deva ilacı neden kimse sormuyor? 15 yıl oldu hala zarar birde uzun vadeli düşünün derler daha nekadar uzun olacak devayı aldığımda doğan çocuklar delikanlı oldu devada hala tık yok.Ondan sonra yerli yatırımcı niye borsaya gelmiyor?