Ana SayfaPiyasaYatırıma elverişli görünmeyen hisseler---

Yatırıma elverişli görünmeyen hisseler

4 / 11
Yatırıma elverişli görünmeyen hisseler
26 Haziran 2014 - 06:48 www.borsagundem.com

SPK’YA ŞİKAYET ELEKTRONİK POSTAYLA DAHİ MÜMKÜN 

SORU- Benim sorum FX piyasası hakkında. İki seferdir işlem yaparken aracı kurumun sistem hataları yüzünden pozisyonumu kârla kapatamadım. Üstelik saat 6.30’a kadar uykusuz kaldım. Kanıtlarımda da var. SPK’ya suç duyurusunda bulunmak istiyorum. Yapacaklarım nelerdir? Bir de şikayet etmem bana herhangi bir masrafa mal olur mu? 
Abdülmecit Eser

CEVAP
-SPK’nın forex piyasalarını kayıt altına almadan önce kurumlar ile müşteriler arasında ciddi anlaşmazlıklar olduğu ve kurumların müşterileri zarara uğrattığı yaygın bir şikayet konusuydu. Yaşanan sıkıntıların ciddi bir krize dönüşmeden SPK’nın alana el atması ve kayıt altına alması sorunları önemli ölçüde halletti. Ancak buna karşın zaman zaman şikayetlerin geldiği de bir vakıa. Aracı kurumlarla ilgili yaşanan şikayetler SPK’ya yapılacak müracaat ile araştırılması her zaman istenebilir. Bunun için bir şikayet dilekçesi yazmanız ve bu dilekçeyi doğrudan ya da posta yoluyla veya faksla, maille dahi SPK’ya göndermeniz yeterli. Bu başvuru nedeniyle herhangi bir masraf ya da ücret talebi söz konusu olmayacaktır. Şikayet dilekçenize, olayları sırasıyla tek tek yazmanız, mağdur olmanıza neden olan uygulamaları açıkça belirtmeniz, varsa delillerinizi ilave etmeniz, yoksa delillerin nerede olabileceğine dair bilgileri yazmanız, araştırmanın daha hızlı ve sağlıklı yürümesine imkan sağlayacaktır. SPK’nın yapacağı incelemenin ardından bir haksızlık yapıldığı tespit edildiğinde buna dayalı olarak para cezası ve ilgililer hakkında suç duyurusu gündeme gelecektir. Ancak sizin zararınızı tazmin edebilmeniz için dava açmanız gerekecektir. 
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • !27 Haziran 2014 02:26

    GLBMD BU BORSADA YOKMU.ATMIŞLAR HİSSEYİ BİR KÖŞYE NE YAZAN VAR NE ÇİZEN.5 SENE OLDU BİRİSİ YAZSIN BU HİSSEYİ.YUH BE

  • ismail Demirkaya26 Haziran 2014 23:58

    Deva ilacı neden kimse sormuyor? 15 yıl oldu hala zarar birde uzun vadeli düşünün derler daha nekadar uzun olacak devayı aldığımda doğan çocuklar delikanlı oldu devada hala tık yok.Ondan sonra yerli yatırımcı niye borsaya gelmiyor?