Ana SayfaPiyasaYatırıma elverişli görünmeyen hisseler---

Yatırıma elverişli görünmeyen hisseler

6 / 11
Yatırıma elverişli görünmeyen hisseler
26 Haziran 2014 - 06:48 www.borsagundem.com

HİSSE ÇIKIŞINI KORUYOR

SORU- Hektaş nasıl bir hissedir? Çıkışı iyi görünüyor ama bundan sonra kâr edelim derken zirvesinden mala girmiş olmayalım? Hisse hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
İlhan Süer

CEVAP-Hektaş 2009 yılından bu yana sürekli yükselen kanal içinde hareket ediyor. Hissenin TL bazlı verilere göre önü açık görünmekte. Dolar bazlı verilere göre ise hissenin Nisan 2013’te en yüksek 1,17 doları test ettiği görülüyor. Bu anlamıyla söz konusu rakama kadar hissenin çıkma olasılığından bahsedilebilir. Gübre ve zirai ürünler alanında faaliyet gösteren Firma, alanında önemli şirketlerden birisi konumunda bulunuyor. 2013 yılında kârında gerileme yaşadıysa da açıklanan üç aylık bilançosunda satışlarını ve kârını artırdı. İlk çeyrek verilere göre satışları yüzde 43 oranında artarken kâr rakamındaki artış oranı yüzde 55,6 oldu. Aynı performansın devam etmesi halinde yıl sonunda kayda değer bir kâr rakamı geleceği anlaşılıyor. Şirketin artan kâr rakamına bağlı olarak fiyat kazanç oranı da makul seviyelerde bulunuyor. Bu durum hissenin uzun vadeli yatırım özelliğinin korunmasına imkan sağlamakta. Düzeltmeler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.  
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • !27 Haziran 2014 02:26

    GLBMD BU BORSADA YOKMU.ATMIŞLAR HİSSEYİ BİR KÖŞYE NE YAZAN VAR NE ÇİZEN.5 SENE OLDU BİRİSİ YAZSIN BU HİSSEYİ.YUH BE

  • ismail Demirkaya26 Haziran 2014 23:58

    Deva ilacı neden kimse sormuyor? 15 yıl oldu hala zarar birde uzun vadeli düşünün derler daha nekadar uzun olacak devayı aldığımda doğan çocuklar delikanlı oldu devada hala tık yok.Ondan sonra yerli yatırımcı niye borsaya gelmiyor?