Ana SayfaPiyasaYatırıma elverişli görünmeyen hisseler---

Yatırıma elverişli görünmeyen hisseler

7 / 11
Yatırıma elverişli görünmeyen hisseler
26 Haziran 2014 - 06:48 www.borsagundem.com

KÂRDAKİ ARTIŞ HİSSEYE YANSIYACAKTIR

SORU-
Kordsa’da maliyetim 4,02. Maliyeti düşürmek için alım yapacak param yok. Hissenin durumu nasıl? Bu rakamlardan yükselse nerelere kadar çıkar? Maliyeti nasıl azaltabilirim? Ne şekilde hareket etmeliyim? 
Mustafa Kaplan

CEVAP-Bir hissede maliyet düşürebilmek için her şeyden öne ek nakdinizin olması halinde söz konusu olabilecektir. Eğer elinizde fazladan bir nakit yoksa kredi ya da borç alarak maliyeti düşürme yoluna gitmeniz yanlış olur. Zira borsaya yatıracağınız paranın uzun vadeli bir yatırım olduğunu unutmamak gerekiyor. Borç ve kredi ise süresi belli olan ve ödenmediğinde ek maliyetlere neden olabilecek bir kaynak türüdür. Bu yönü ile bakıldığında elinizdeki kaynaklarla sınırlı olarak borsada alım yapmanızı öneririz. Tüm bunlardan ayrı olarak Kordsa, son üç yılda kârını kademeli olarak düşürdüğü görülmekte. Firmaya ait hisse ise aynı süre zarfında yatay bir bantta hareket ediyor. Bu anlamıyla kârda yaşanan düşüşün hisseyi olumsuz yönde etkilediği gözlenmekte. Ancak 2014’ün ilk çeyreğinde satışlarını artırması oldukça önemli. Zira bu artışa bağlı olarak geçtiğimiz yıl ilk çeyrekte zarar olan dönem sonu faaliyeti bu yıl 31,2 milyon TL kâra döndü. Kârdaki artışın hissenin fiyatına da olumlu yönde yansıması beklenmeli.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • !27 Haziran 2014 02:26

    GLBMD BU BORSADA YOKMU.ATMIŞLAR HİSSEYİ BİR KÖŞYE NE YAZAN VAR NE ÇİZEN.5 SENE OLDU BİRİSİ YAZSIN BU HİSSEYİ.YUH BE

  • ismail Demirkaya26 Haziran 2014 23:58

    Deva ilacı neden kimse sormuyor? 15 yıl oldu hala zarar birde uzun vadeli düşünün derler daha nekadar uzun olacak devayı aldığımda doğan çocuklar delikanlı oldu devada hala tık yok.Ondan sonra yerli yatırımcı niye borsaya gelmiyor?