Ana SayfaPiyasaYatırımcı Çimbeton ve Metro Holding’i sordu---

Yatırımcı Çimbeton ve Metro Holding’i sordu

1 / 2
Yatırımcı Çimbeton ve Metro Holding’i sordu
22 Ocak 2015 - 09:44 www.borsagundem.com

​GİDER KALEMLERİNİ KONTROL ALTINA ALMALI
SORU (1) -
Çimbeton’un 7 trilyon yönetim gideri olursa ne hisse yükselir ne de kar olur? Sadece yatırımcı zarar eder, hiç mi denetlenmiyor bu şirket?
Çimbeton Mağduru
CEVAP
- Cimbeton, en yüksek seviyesini Ocak 2011’de 69,50 TL ile gördü. Sonrasında sürekli olarak düşen bir hareket sergiledi ve 12 Kasım 2014 günü 30,40 TL’ye kadar indi. Hisse bu seviyeden gelen alımların ardından tekrar yukarı çıktığı gözleniyor.
Hissenin düzensiz ve verimsiz performans sergilemesinde şirketin kârlılığının yeterli seviyede olamamasının etkisi hissediliyor. Şirket açıklamış olduğu son beş yıllık bilançosunun üçünde zarar ikisinde kâr açıkladı. 2013 yılında kâr ederken 2014’ün dokuz aylık döneminde yine zarar söz konusu. Aynı performansın devamı halinde 2014’ün yıl sonu bilançosunun da zararla kapatılacağı görülüyor.
Çimbeton’un bilançosuna bakıldığında artan satış maliyetleri ve faaliyet giderleri nedeniyle esas faaliyetlerinden dolayı zarar ettiği gözlenmekte. 7,8 milyon TL faaliyet giderleri içinde yönetim giderleri 7,2 milyon TL ile en önemli gider kalemi. Satışlarını her yıl artırmasına karşın temel sorun maliyet kalemlerini daha fazla artırıyor olması. Yatırımcıların bu kalemlerdeki artıştan şüphelenmeleri halinde incelenmesi için SPK’ya şikayette bulunma hakları olduğunu hatırlatmak isteriz.
Şirket gider kalemlerini kontrol altına alamadığı sürece kârını artırma imkanı zor görünüyor.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Polat07 Haziran 2016 11:52

    Siz sanırım metro milletin elinden toplamaya yardımcı oluyorsunuz. Metro Holding in hiç zararı yok karı bile var Maliye verilen Bilançoda 19.000.000 TL. Geçen yıl karıdır. Bilançoda zarar gözükmesinin nedeni sadece rakamlarla oynamaktan ibarettir. Zarar bölümü Yatırım Finansman Gideri olarak söyleniliyor o da sahip olduğu şirketlerin borsadaki hisse senetlerinin değer düşüklüğünden kaynaklandığı açıklanmaktadır.

  • yatırımcı22 Ocak 2015 12:49

    cim beton hep zarar gösteriyor yatırımcıyı hep zarar ettirdi 3sene önce 100 lot aldım yeni sattım 1200 tl zarar ettim nasıl kar edelim