Ana SayfaPiyasaYatırımcı Çimbeton ve Metro Holding’i sordu---

Yatırımcı Çimbeton ve Metro Holding’i sordu

2 / 2
Yatırımcı Çimbeton ve Metro Holding’i sordu
22 Ocak 2015 - 09:44 www.borsagundem.com

BİR ÇİÇEKLE BAHAR GELMİYOR
SORU (2)
- İlk defa hisse senedi alacağım, bir arkadaşım var devamlı hisse alıp satıyor. Bana da “Metro Holding al, bekle” diyor. Sizce bu firmaya yatırım yapılır mı?
Yüksek Kışla
CEVAP-
Borsadaki en önemli risk incelemeden, bakmadan sadece arkadaş tavsiyesi ile alınan hisselerdir. Oysaki alım yaparken neyi, niçin aldığınızı bilmeniz önemlidir. Bilinçli bir yatırım gerçekleşmediği takdirde aldığınız hisseye güveniniz olmayacağı gibi olası bir düşüşte hemen panikleyip satmak durumunda kalınması söz konusu olacaktır.
Diğer taraftan yatırımda bulunduğunuz şirketin, gelirlerini ve kârını büyüten bir yapıya sahip olması önemlidir. Büyüyen yapı kazanma olasılığını artırırken uzun vadeli bekleme imkanı da sağlar. Metro Holding’e de bu pencereden bakmakta fayda var.
Şirket son açıklamış olduğu üç yıllık bilançosunda sürekli zarar etti. 2014 yılı dokuz aylık bilançosunda kâr görülmekle birlikte gelirin yatırım faaliyetlerinden geldiğini gözden kaçırmamak gerekiyor. Bunun anlamı söz konusu gelirin bir defaya mahsus olduğu ve devamının olmayacağıdır. Aynı bilançoda firmanın esas faaliyetlerinden dolayı zarar açıklaması da bir bakıma bunun göstergesi olarak değerlendirmek mümkün. Sonuç olarak mevcut şartlarda şirketin yapısı uzun vadede kârını büyütme yönlü umutların sönük olduğunu gösteriyor.
Büyüyen ve riski daha düşük firmaların tercih edilmesi, kâr etme olasılığınızı da artıracaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Polat07 Haziran 2016 11:52

    Siz sanırım metro milletin elinden toplamaya yardımcı oluyorsunuz. Metro Holding in hiç zararı yok karı bile var Maliye verilen Bilançoda 19.000.000 TL. Geçen yıl karıdır. Bilançoda zarar gözükmesinin nedeni sadece rakamlarla oynamaktan ibarettir. Zarar bölümü Yatırım Finansman Gideri olarak söyleniliyor o da sahip olduğu şirketlerin borsadaki hisse senetlerinin değer düşüklüğünden kaynaklandığı açıklanmaktadır.

  • yatırımcı22 Ocak 2015 12:49

    cim beton hep zarar gösteriyor yatırımcıyı hep zarar ettirdi 3sene önce 100 lot aldım yeni sattım 1200 tl zarar ettim nasıl kar edelim