Ana SayfaPiyasaYatırımcı Ege Profil ve İdaş’ı sordu---

Yatırımcı Ege Profil ve İdaş’ı sordu

2 / 2
Yatırımcı Ege Profil ve İdaş’ı sordu
09 Ocak 2015 - 10:34 www.borsagundem.com

KIRMIZI OK BEŞ YILDIR AŞAĞIYI GÖSTERİYOR
SORU (2) -
İDAŞ’ta bugün kırmızı ok aşağı yönlü görünüyor. Acaba bunun sebebi nedir? Bu durum ne kadar devam eder? Cevabınız için çok teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Mehtap Bademcioğlu
CEVAP
-Borsada alım yaparken günlük iniş çıkışları takip etmek yerine daha uzun vadeli bir perspektifle yaklaşmanızı öneririz. Zira her hisse gün içi iner veya çıkar. Ancak nasıl ki büyüyen firmaların hisselerinin uzun vadede yükselme olasılığı daha yüksekse daralan firmaların da düşme olasılığı yüksektir. Bir firmanın büyümesinden kast ettiğimiz ise gelirlerin ve kârın istikrarlı bir şekilde büyümesidir.  İdaş’a da bu perspektifle yaklaşılmasında fayda var.
Gözaltı Pazarı’nda bulunan İdaş’ın mali yapısı incelendiğinde 2010 yılından bu yana zarar ettiği görülecektir. Son açıkladığı 2014 yılı dokuz aylık faaliyet döneminde de gelirleri düşerken zarar devam etti. Veriler yıl sonunda da zararın devam edeceği yönünde. Halihazırda birikmiş geçmiş yıl zararı toplamı 53,2 milyon TL’ye yaklaştı. Özsermayesi ise sermayesinin altına gerilemiş durumda. Mevcut şartlar altında firmanın mali yapısını düzelteceğine dair herhangi bir emare bulunmuyor. Bu koşullar altında hissede pozisyon almayı düşünmek oldukça riskli bir hareket anlamına gelecektir. Büyüyen firmaları takip etmenizi tavsiye ederiz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)