Ana SayfaPiyasaYatırımcı iki hisseyi sordu---

Yatırımcı iki hisseyi sordu

1 / 2
Yatırımcı iki hisseyi sordu
12 Aralık 2014 - 16:11 www.borsagundem.com

BİLANÇOSUNU DÜZELTECEĞİNİ GÖRMELİ
SORU (1)- Netaş yatırım için uygun mudur? Geçen sene temettü dağıtmadı ve diğer hisseler kendini topladı ama Netaş bir türlü toparlanamadı. Yorumlarsanız sevinirim.

Mete Bandırma

CEVAP-Bir şirketin yatırıma uygun olabilmesi için her şeyden önce büyüdüğünü görebilmek gerekiyor. Eğer zararda olan bir firmaysa kâra geçeceğine dair işareti yakalamak, zaten karlı ise o takdirde de kârında istikrarlı büyüme görebilmek şart. Şüphesiz her iki halde de gelirlerinde düzenli bir artış gözlenmeli. Zira gerçekleşen kâr eğer satışlardan geliyorsa anlamlıdır. Aksi takdirde iştirak ya da gayrimenkul satışı gibi bir defaya mahsus elde edilen gelirden dolayı kâr söz konusu ise bunun devamı olmayacağından anlamlı görülemez ve firmanın büyüdüğünden bahsedilemez.
Netaş’a ait fiyat seyri incelendiğinde ise en yüksek seviyesini 26,75 TL ile Nisan 2012’de gördüğünü sonrasındaysa hızla gerilediği gözlenmekte. Hisse, henüz düşüş kanalı içindeki hareketini sonlandırmış görülmüyor. Ancak mevcut seviyelerde tutunma çabası var. Kuşkusuz bu çaba mali yapıdaki olumlu gelişmelerle desteklenirse bir anlam ifade edecek ve istikrarlı büyüme söz konusu olabilecektir. Mevcut durumda ise iyimserlikten bahsetmek için henüz erken. Zira son açıklanan 2014 yılı dokuz aylık bilançosuna göre zarar azalmakla birlikte devam ediyor. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde 4,2 milyon TL olan zarar şimdilerde 2,1 milyon TL’de bulunuyor. Şirket son çeyrekte performansını yükselterek yıl sonunu kârlı kapatabilir.   
Takas verilerine bakıldığındaysa yıl içinde zaman zaman yabancı satışlarının yaşandığı görülüyor. Satışlar özellikle geçtiğimiz Eylül-Kasım arasında devam ederken yabancı kurumlardaki saklama oranı yıl başında yüzde 31,65’ten  27 Kasım 2014 günü yüzde 29,39’a geriledi.
Hissede pozisyon almak için acele etmemeli. Bilançosunu düzelteceğine dair göstergeleri takip etmekte fayda var. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • salih14 Aralık 2014 09:27

    8 milyon lotu satacağız dediler 2.5yıldan beri satamadılar bizim spk neiş yapar

  • salih13 Aralık 2014 17:56

    şirket sahipleri jp morgun ve onur takmak ikiside canbaz ikicanbaz bir ipte oynamaz ama hayırlısı

  • salih13 Aralık 2014 13:16

    ayrıca kapa gerekli açıklama yapılmıyor şirket ortakları birbiriyle geçinemiyor

  • salih 13 Aralık 2014 13:09

    şirket iyi yönetilmiyor kar başka yerlere aktarılıyor

  • yücetan12 Aralık 2014 16:57

    Bu kağıt 2012 den beri sürekli düşüyor.hesler devreye girdi dolar bazında rezervi en çok olan kağıt.spk rızanın istediği gibi at koşturmasına neden izin veriyor 2.5 ten bedelli yaptı .Spk neden küçük yatırımcıyı korumuyor.