Ana SayfaPiyasaYatırımcı İş Yatırım ve Akfen Holding’i sordu---

Yatırımcı İş Yatırım ve Akfen Holding’i sordu

2 / 2
Yatırımcı İş Yatırım ve Akfen Holding’i sordu
03 Mart 2015 - 09:47 www.borsagundem.com

KÂR İSTİKRARSIZ OLUNCA GERİ ALIM YETMİYOR
SORU (2)
- Akfen  Holding  hissesinin geleceği ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Hisse geri alışı olmasına rağmen neden düşüş oluyor?
Çetiner Özcan

CEVAP - Akfen Holding’de uzun süredir geri alım programı uygulanıyor. Son olarak 15 Ocak 2015 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda geri alım programı çerçevesinde işlemler gerçekleştiriliyor. Firmadan gerçekleşen alımlara rağmen hissenin fiyatı hâlâ halka arz değerinin altında bulunuyor. Düzeltilmiş verilere göre hissenin halka arz edildiği 14 Mayıs 2015 tarihli borsadaki açılış fiyatı 7,09 TL’ye denk gelmekte. Hissenin 2 Mart 2015 tarihli kapanış fiyatı ise 6,05 TL. Bu anlamıyla hisseyi halka arz sırasında alıp da bugüne kadar tutan yatırımcılar, kâr beklerken zarar etmiş oldu.
Hissenin çıkış sergileyememesinde istikrarlı bir kârlılığa kavuşamamış olmasının etkisi bulunuyor. Şirket, 2010 yılından bu yana bir yıl kâr bir yıl zarar ediyor. Son olarak 2013 yılında zarar eden firma, 2014 yılı dokuz aylık bilançosunda rutini bozmadı ve kâra döndü. Mevcut durum yıl sonunda kâr açıklama ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor. Ancak kârın istikrarlı bir yapıya dönememiş olması hissedeki çıkışın da istikrarsız kalmasındaki ana etmenlerden birisi olduğunu kabul etmek gerekiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)