Ana SayfaPiyasaYatırımcı Masası 4 hisseyi ele aldı---

Yatırımcı Masası 4 hisseyi ele aldı

3 / 4
Yatırımcı Masası 4 hisseyi ele aldı
28 Eylül 2015 - 08:24 www.borsagundem.com

KOTASYON ÜCRETİNİ ÖDEMEDİĞİNDEN SIRASI AÇILMIYOR

SORU- Birkaç ay kadar önce Mango hissesi aldım. Ancak sonra işlem tahtası kapandı. Şirkete de ulaşamıyorum. Elimde 12 Ağustos 2015 tarihinde çıkan KAP haberinden başka bir bilgi yok. Beni bu konuda aydınlatabilir misiniz?

Tahsin Arslan

CEVAP
-Mayıs 2010’da borsaya gelen Mango, kısa bir süre yükseldikten sonra düşüşe geçti. Hisse, 2011 yılından itibaren sürekli geriledi. Mali açıdan belirsiz bir yapıya sahip olması sebebiyle hisse  son iki yıl Gözaltı Pazarı’nda işlem gördü. Bu süre zarfında yukarı tepki çıkışları gözlense de düşüş trendini hiç bozmadı ve işlem sırası kapanmadan önce 0,12 TL’ye kadar indi.

Şirketle ilgili kamuya yapılan en son açıklama kotasyon ücretiyle ilgili. Borsa İstanbul’a birikmiş kotasyon ücretini ödemediği için hissesinin işlem sırası geçici olarak kapatıldı. Karar gereğince üretin ödenmesi halinde hissenin Gözaltı Pazarı’ndaki işlem sırasının tekrar açılma imkanı bulunuyor. Ancak arada geçen zaman dilimine rağmen firma tarafından bu güne kadar konuyla ilgili atılmış bir adım bulunmuyor. Mevcut duyarsızlık firmanın birikmiş kotasyon ücretini ödeme konusunda pek de istekli olmadığını gösteriyor.  

Şirket mali açıdan hiç de iç açıcı bir yapıya sahip değil. 2015 yılı altı aylık bilançosu açıklanmayan firmanın kamuyla paylaşılan son bilançosu yılın ilk üç ayına ilişkin bulunuyor. Geçmiş yıllarda sürekli zarar eden Mango, 2015 yılı ilk çeyrek bilançosunda da zararını sürdürdü. Söz konusu bilançoya göre birikmiş geçmiş yıl zararı 44,8 milyon TL’ye ulaşırken öz sermayesi erimiş durumda. 

Hisse, borsada tekrar işlem  görmeye başlasa dahi yatırımcısına pek bir faydasının olacağını düşünmemeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Byk28 Eylül 2015 13:52

    Tavuk sektörü , canlı hayvan olduğundan çok riskli sektör ve 45 günde kesilen piliç zincirinde aksama olunca ,kısa vadeli döviz borçlarında sorun çıkıyor. Doların ateşi yükselirken bilançosu zor düzelir.

  • MEMSA28 Eylül 2015 10:15

    Gardaşım MEMSA yakında tavan tavan gidecek MEMSA yı kaçırmayın.

  • kaptan28 Eylül 2015 09:10

    aynen arat teksilin yaptıgı ğibi