Ana SayfaPiyasaYatırımcı Mensa ve Alcatel’i sordu---

Yatırımcı Mensa ve Alcatel’i sordu

1 / 2
Yatırımcı Mensa ve Alcatel’i sordu
19 Şubat 2015 - 10:14 www.borsagundem.com

RİSKLİ YAPISI EN ÜST SEVİYEDE SÜRÜYOR
SORU (1)
- Yıllardan beri bizleri zor duruma düşürenlere yazıklar olsun. Bu hisse hakkında bize doğru bilgi veren olmuyor. Sayın Borsa Gündem ekibi bizleri aydınlatırsanız seviniriz. Memsazedeler olarak teşekkürler.
Barış Aydın

CEVAP
- Borsada kazanmak için büyüyen firmalara yatırım yapmak önemlidir. Eğer büyüyen yapılar yerine küçülen ya da zarar eden firmalara yönelinmişse zarar etme olasılığı artacaktır. Gözaltı Pazarı’nda bulunan Mensa’yı da bu kapsamda değerlendirmek gerekiyor.
Mensa’ya ait hisselerin fiyatı uzun süredir düşüyor. Yaşanan düşüşün ardından fiyat nominal değerinin altına kaydı. Şimdilerde ise borsadaki fiyatı en düşük hisse unvanını almış durumda. Şirketin sürekli zarar etmesi nedeniyle oldukça sıkıntılı bir yapıya sahip olduğunu söylemek abartı olmayacaktır. Son açıklanan 2014 yılı dokuz aylık bilançosunda da zararın devam ediyor. Birikmiş toplam geçmiş yıl zararı ise 172,8 milyon TL’yi aştı. Özsermayesi ise sermayesinin altına düşmüş durumda. Bu anlamıyla oldukça zayıf bir mali bünyeye sahip bulunuyor. Netice itibariyle şirket riskli yapısını en üst seviyede sürdürüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)