Ana SayfaPiyasaYatırımcı Mert Gıda ve Sarkuysan’ı sordu---

Yatırımcı Mert Gıda ve Sarkuysan’ı sordu

2 / 2
Yatırımcı Mert Gıda ve Sarkuysan’ı sordu
18 Mart 2015 - 09:53 www.borsagundem.com

​İLK ÇEYREK BİLANÇO HİSSENİN YÖNÜNÜ BELİRLEYECEK
SORU-
Sarkuysan devamlı kâr açıklıyor ancak hissede bir kımıldama olmuyor. Hacim oranı düşük ve hisse sığ durumda. İlerisi için görüşleriniz ve yorumlarınız nelerdir acaba?
Ahmet Aydoğan

CEVAP -
Borsada işlem gören bir firmanın hissesinin prim yapabilmesi açısından kâr açıklaması kuşkusuz önemlidir. Ancak daha da önemlisi kârın istikrarlı şekilde yükselmesidir. Sarkuysan her ne kadar son iki yıllık süre zarfında kâr açıklasa da kârını artırabilme yetisi sergileyemiyor. Beş yıllık zaman diliminde ilk üç yıllık sürede karını artırırken 2012 yılında en yüksek seviyesi olan 33,4 milyon TL’ye ulaştı. Aynı süre zarfında hissenin fiyatı da kâra paralel olarak istikrarlı bir şekilde çıkış sergiledi. Ancak sonrasında firmanın kârında düşüş yaşandığı gözlenmekte. 2014 yıl sonu bilançosunda açıklanan tutar,  24,3 milyon TL’ye indi. Beş yıllık zaman diliminde satış gelirleri düzenli olarak artmasına rağmen kârlılığın son iki yıldaki düşüşü, hissenin fiyatının da yükselememesinde en önemli etmenlerin başında geliyor. 
Öte yandan hisse her ne kadar son iki yıldır istenen performans sergileyemese de 2009 yılından bu yana içinde yer aldığı uzun vadeli çıkış trendini de koruyor. Önümüzdeki süreç oldukça kritik. Zira 2015 yılı üç aylık bilanço verilerinde kârlılık rakamının artmaması halinde mevcut yatay seyrin de devam etme olasılığı artacaktır. Bu durum ister istemez hissenin uzun vadeli çıkış kanalı içindeki hareketinin dışına çıkmasına ve düşüş trendine girmesine neden olabilecektir. Yatırımcılar açışından 2015 yılının ilk çeyrek bilançosu işlemlerin yönünü tayin etme açısından önemli bir veri olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)