Ana SayfaPiyasaYatırımcı Sanifoam’ı ve Tacirler’i sordu---

Yatırımcı Sanifoam’ı ve Tacirler’i sordu

2 / 2
Yatırımcı Sanifoam’ı ve Tacirler’i sordu
06 Şubat 2015 - 10:55 www.borsagundem.com

YATIRIM ORTAKLIĞINDAN ÇIKINCA  GÖZALTI PAZARI’NA ALINDI
SORU (2) -
Tacirler Yatırım Holding neden gözaltı pazarında? İşlem hacmi neden yok?
Eren Demir

CEVAP-
Tacirler Yatırım Ortaklığı, Ağustos 2013’te gerçekleştirdiği genel kurul ile menkul kıymet yatırım ortaklığı statüsünden çıkarken faaliyet konusunu değiştirme kararı aldı. Söz konusu karar üzerine Borsa Yönetim Kurulu da 22 Ağustos 2013 tarihli toplantısında, şirketin esas faaliyetini sürdürebilmesi için gerekli olan lisans ve yetki belgesinin iptal edilecek olması nedeniyle hissenin Borsa kotundan çıkarılmasına karar verdi. Aynı toplantıda firmanın kotasyon ve İkinci Ulusal Pazar şartlarını sağlayamaması nedeniyle de şirket statüsünün dönüştürülmesiyle birlikte Kurumsal Ürünler Pazarı'ndan çıkarılarak Gözaltı Pazarı'na alınmasına karar verdi. Karar sonrasında şirketin statü değişikliği tescil edildi. Tescille birlikte firmanın unvanı Tacirler Yatırım Holding’e dönüşürken hisseler de 9 Eylül 2013 tarihinden itibaren Gözaltı Pazarı’na alınmış oldu.
Halihazırda şirketin sermayesinin yüzde 15’i borsada işlem görüyor. Halka açık kısmın yüzde 84,19’u ise Tacirler Yatırım Menkul Değerler’in saklamasında bulunuyor. Öte yandan halka açık kısmın yüzde 97’sine yakını beş aracı kurumun saklamasında bulunuyor Bu durum hissenin toplanmış olduğu anlamına geliyor. Toplanmış olması işlem hacminin de daralmasına neden olmakta.
Şirketin mali yapısına bakıldığında ise zararın devam ettiği gözlenmekte. Firma 2011 yılından bu yana zarar ediyor. Geliri bulunmayan şirketin son açıklamış olduğu 2014 yılı dokuz aylık bilançosunda da zarar devam etmekte. Bu durum hissenin fiyatının düşük kalmasında etkili oluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)