Ana SayfaPiyasaYatırımcı Tat Gıda’yı ve Yapı Kredi’yi sordu---

Yatırımcı Tat Gıda’yı ve Yapı Kredi’yi sordu

1 / 2
Yatırımcı Tat Gıda’yı ve Yapı Kredi’yi sordu
03 Şubat 2015 - 11:17 www.borsagundem.com

HİSSE ÇIKIŞINI KORUYOR
SORU (1)
-  Geçen yıldan beri sürekli yükselen Tat Gıda son zamanda düşüş gösteriyor. Düşüş devam eder mi? Bu düşüşün sebebi nedir?
İbrahim Yolcu

CEVAP -
Tat Gıda 21 Mart 2014 günü en düşük seviyesi olan 1,80 TL’yi test ettikten sonra yükselişe geçti ve halihazırda çıkış kanalı içinde bulunuyor. Şirket 2014 yılında oldukça önemli operasyonlara imza attı. Önce “Maret” markasıyla üretim tesisini sattı. Ardından peynir alanındaki faaliyetini güçlendirmek gayesiyle Söktaş’a ait Moova Gıda’yı satın aldı. Bilahare bağlı ortaklığı Harranova Besi’deki paylarının ABD merkezli The Morning Star Company'e  satış işleminin tamamlandığını bildirdi.
Şirket gerçekleştirdiği operasyonlarla kârlılığını yükseltmeyi amaçlıyor. Mali yapısına bakıldığında ise yıllar içinde kârını düşürdüğü gözlenmekte. Ancak son açıklanan 2014 yılı dokuz aylık bilançosunda hem satış gelirlerini hem de kârını artırması önemli. Hissenin çıkışında gerçekleşen kârlılığındaki yükselişin etkisi bulunuyor. Artışın devam etmesi fiyatın çıkışının sürdürmesine imkan sağlayacaktır. Şimdilerde gözlenen düşüş ise teknik olarak düzeltme seviyesinde kalıyor. Mevcut  haliyle hisse, çıkış kanalındaki hareketini sürdürüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM03 Şubat 2015 11:35

    iKİ HİSSE SENEDİ HAKKINDAKİ GÖRÜŞÜNÜZÜ ALMAK İSTİYORUM.bİRİNCİSİ ""HÜRRİYET GAZETESİ"" BU HİSSE ÇOK UZUN SÜREDİR HAK ETMEDİĞİ SEVİYEDE SİYASİ SEBEPLERDE ETKİLİ ELBETTE VE HÜRRİYET GAZETESİ HAKKINDA TAVSİNENİZ NEDİR? DİĞER HİSSE İSE ""NET TURİZM"" SON 1 AY İÇİNDE TAKİP ETTİĞİM KADARI İLE DÜŞÜŞÜ YOKTUR M.PİYANGO NUN BU GURUP TARAFINDAN ALINMASI SONRASI NET HOLDİNG GÜZEL YÜKSELİŞ YAKALADI ŞİMDİ AYNI DURUM NET TURİZM İÇİNDE YÜKSELİŞ ÖNGÖRMEK DOĞRU OLURMU? İYİ ÇALIŞMALR DİLİYORUM.SAYGILARIMLA.ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM