Ana SayfaPiyasaYatırımcı Viking Kağıt ve Transtürk Holding’i sordu---

Yatırımcı Viking Kağıt ve Transtürk Holding’i sordu

2 / 2
Yatırımcı Viking Kağıt ve Transtürk Holding’i sordu
22 Haziran 2016 - 10:35 www.borsagundem.com

BÜYÜK ORTAĞI PAYINI DÜŞÜRDÜ

SORU (2) - Transtürk Holding’in ortaklarından olan Star Holding’in %25'lik payından satışlar sonrasında hissedeki payı %13'ler seviyesine kadar gerilemiştir. Star Holding bu satışları neden yapmıştır? Satışlar sonrasında hedeflenen ne olabilir? Teşekkürler...

Elçiçek

CEVAP-Transtürk Holding’in büyük ortağı Star Holding geçtiğimiz Mart ayı içinde gerçekleştirdiği satışlarla birlikte sermayedeki payını yüzde 13,03’e düşürdü. Halihazırda şirketin sermayesinin yüzde 88’i borsada işleme konu olmakta.

Borsada her zaman için bir şirketin büyük ortağının elinde bulundurduğu hisselerde satış yapması mümkündür. Bu tür işlemler nakit ihtiyacından kaynaklı olabileceği gibi mevcut fiyatın satış için uygun olmasıyla da alakalı olabilir. Star Holding ise satış gerekçesini açıklamadı. Ancak elindeki payları 0,46-0,40 TL fiyat aralığında sattığı görülüyor. Gerçekleşen işlemlerle hisse, nominal değerinin altında bir fiyatla satışa konu edildi. Sonrasında da düşüş devam etti. Son olarak da 21 Haziran 2016 günü 0,34 TL’den kapandı. Bu durum büyük hissedar tarafından hissenin daha da düşeceği yönünde bir öngörü sahibi olduğu şeklinde yorumlanabilir.

Transtürk Holding’in mali yapısı incelendiğinde ise istikrarlı bir kârlılığının bulunmadığı gözlenmekte. Geçmiş yıl zararları ise son açıklanan 2016 yılı ilk çeyrek bilançosuna göre 110,5 milyon TL seviyesinde. Özsermayesi de sermayesinin altında bulunuyor. Mali yapıdaki zayıflıktır ki hissenin fiyatının nominal değerinin altında kalmasına ve dip seviyelere inmesinde etkili oluyor.

Kârını istikrarlı şekilde artıracağına dair umut veremeyen firmalardan uzak durmakta fayda var.


ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)