Ana SayfaPiyasaYatırımcıdan Kervansaray ve İş Bankası B sorusu---

Yatırımcıdan Kervansaray ve İş Bankası B sorusu

1 / 2
Yatırımcıdan Kervansaray ve İş Bankası B sorusu
12 Ağustos 2015 - 11:30 www.borsagundem.com

BORSA KOTUNDAN ÇIKMA YOLUNDA
SORU (1) -
 Kervan neden çağrı yapmıyor? Mahkeme kararı da çıktı, şimdi ne yapmalıyız? Sayın yetkili bir açıklama yaparsanız çok sevinim.
Muhammet Gümüt

CEVAP
- Kervansaray Yatırım Holding, Nisan 2012’de en yüksek seviyesi 6,84 TL’yi gördükten sonra sürekli geriledi ve bir ara 0,19 TL’ye kadar indi. Hisse son olarak  11 Ağustos 2015 günü ise 0,36 TL’den kapanışını gerçekleştirdi.
Şirket 2008 yılından bu yana bir yıl hariç sürekli zarar etti. Henüz altı aylık bilançosu açıklanmadı. Son açıklanan 2015 yılı üç aylık mali tablosunda da zarar devam ediyor. Birikmiş geçmiş yıl zararı 45,3 milyon TL’ye ulaştı. Mevcut şartlar altında firmanın bu yıl da zarar açıklaması şaşırtıcı olmayacak.
Halihazırda Gözaltı Pazarı’nda bulunan şirketin geleceğine dair umut vadeden herhangi bir gelişme bulunmuyor. Son olarak 6 Ağustos 2015 günü şirket yönetiminin borsa kaydında kalma ücretini ödemediği bilgisi açıklandı. Borsa İstanbul söz konusu ücreti vermemesi nedeniyle şirketi uyardı.
Son yıllarda kimi firmaların pasif şekilde borsa kaydından çıkmak için bilançolarını açıklamadıkları ve borsada kalma ücretini ödemedikleri görülüyor. Benzer yola Kervansaray Yatırım’ın da katıldığı anlaşılıyor. Şirketin borsaya olan ödemesini yerine getirmemesi halinde ilerleyen süreçte işlemlerin durdurulması gündeme gelecektir.
Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin hisseleriyle ilgili zorunlu çağrıda bulunma yükümlülüğü bulunan ortağın, sorumluluğunu yerine getirme noktasında istekli olmadığı gözleniyor. Bu durum karşısında diğer ortakların ellerindeki hisselerin satın alınması hususunda dava açma hakkı bulunuyor. Açılacak dava ile sahip oldukları paylar almasını mahkeme yolu ile yerine getirtme imkanları bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali12 Ağustos 2015 16:04

    kervansaray hissesi ile ilgili muafiyet red kararını kaç ayda verdin spk.şimdi bu mağduriyete sesini çıkaramaz.ankara bölge idare mahkemesi müdahili olarak konuyu ilk aşamadan itibaren takibeden yatırımcı olarak beklemekten başka yapacak bir şey mahkemeye ferdi müracaat.

  • Judge12 Ağustos 2015 14:14

    Bunlar çağrı falan yapmaz. Güçlü siyasi otoriteler tarafından iyi korunuyorlar. Spk yı bile pasifize ettiler. Dayanışmanın yeni yol Haritası :Yatırımcının elindekileri en ucuza alana kadar çağrıyı erteleme koşulları oluşturacak, eninde sonunda yatırımcı bezip hisseyi teslim edecek, sonra çağrı yapılacak, formalite yerine getiriilecek. Böylece hem patronlar ile operasyon ekibi mutlu olacak hem yasayı uyguladık diyerek kurum yöneticiler olaydan işini yapan otorite olarak başarılı olmuş olacak!

  • Kerem12 Ağustos 2015 13:38

    Ey Hükümet'in ilgili yetkilileri! yatırımcı soyma içerikli bir şirket birleşimini onaylanmış! Bari adil bir Çağrı yaptırın ! Ama hala borsa simsarlarının radarda yürürlüğe koydukları binbir çeşit düzenbazlığı görmezden geliniyor, şirket birleşimi peşisıra yatırımcıyı diskalifiye etme oyunlar serisine müsamaha gösteriliyor! Bir hükümet bir çağrıyı yaptıramayacak kadar aciz mi? Borsa yönetiminiz bu mu? Iyi olamam bütün patronlar aynı koşullarda şirket birleşim hakkı tanıyın uzanan!?

  • Eren12 Ağustos 2015 13:26

    Borsa sanki belli bir ekibin dümen işlerle sürekli yatımcıyı soymadı için kurulmuş! Kervn daki borsa dışı şirketle aşırı yatırımcı aleyhine birleşiminin uygulamaya sokulması ve bunun onaylatılabilmesi çok çarpıcı örneklerden biri. Şirket birleşimi öncesi yatırımcının elindeki hisse defter değeri 1.50 birleşim sonrası defter değeri 0.40 Kuruş. Aradaki fark patronların cebişe! Yatırımcının cebinden al patronun cebine koy işlemi!

  • ankara12 Ağustos 2015 13:21

    bu ülkede ne spk ne kanunlara ne devlete ne hukuka güven kalmadı selim ve zeynep hepsini parmağıyla oynatıyor.birleşmeye izin verenler yargılanmalı.dönem araaştırılıp kimlerin cebine ne gitmiş ortaya çıkartılmalı yönetimin yetkileri elinden alınıp türkiyede iş imkanı tüketilmeli. yoksa canlar yanmaya devam

  • Vli12 Ağustos 2015 13:14

    Kervansaray da dönen binbir oyun bir borsa rezaleti, Butun işlemler yatırımcı soymaya odaklı. Devlet toleransa devam ediyor! Lanet olsun böyle borsaya!

  • işbankzede12 Ağustos 2015 12:08

    koca işbankasının imtiyazlı hisselerinin bulunduğu duruma yazık.