Ana SayfaPiyasaYatırımcıdan Kervansaray ve İş Bankası B sorusu---

Yatırımcıdan Kervansaray ve İş Bankası B sorusu

2 / 2
Yatırımcıdan Kervansaray ve İş Bankası B sorusu
12 Ağustos 2015 - 11:30 www.borsagundem.com

DÜŞEN KANALDA HAREKET EDİYOR
SORU (2) -
İş Bankası  B hissesiyle ilgili ne İş Bankası ne SPK ne de BİST Yönetimi yeterli bilgi vermiyor ya da veremiyor. Bu hisselerin akıbeti ne olacak?
Ahmet Sürmeli

CEVAP -
Bankayla ilgili gelişmeler, İş Bankası’nın kendisi tarafından düzenli olarak açıklanıyor. İş Bankası B hissesiyle ilgili ise ayrı bir açıklamanın söz konusu olmaması bankayla ilgili her açıklamanın aynı zamanda bu hisseyi de kapsamasıyla alakalı bulunuyor. Bu noktada B Grubu hisselerin, bankanın sermayesinin belli bir kısmını temsil eden imtiyaz dışında ayrı bir özelliği bulunmadığını hatırlatmak isteriz. 
Düzeltilmiş verilere göre İş Bankası B hissesi, Şubat 2010’da en yüksek seviyesi 3381,51 TL’yi gördükten sonra alçalan kanal içinde hareket ederek günümüze kadar geldi. Mevcut durumda düşüş sürüyor. Düşük hacimle işlem gören hissenin aktif bir piyasası bulunmuyor. Neticede günlük işlem adeti altı hisse ile sınırlı bulunuyor.
Son dört çeyrek bilançoya göre hissenin fiyat kazanç oranı 205,34 seviyesinde bulunuyor. Sektör ortalamasının 8,71 olduğu bir durumda söz konusu oranın hayli yüksek olduğu görülüyor. Fiyat kazanç oranının piyasa ortalamalarına gelebilmesi için fiyatın bir süre daha düşmesi ya da bankanın kârında artış yaşanması gerekiyor.
Tüm anlatılanlardan ayrı olarak hissede aktif bir piyasanın olmaması nedeniyle fiyat oluşumunun piyasa koşullarında gerçekleşmediğini hatırlatmakta fayda var. Bu nedenle farklı hisselerin takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali12 Ağustos 2015 16:04

    kervansaray hissesi ile ilgili muafiyet red kararını kaç ayda verdin spk.şimdi bu mağduriyete sesini çıkaramaz.ankara bölge idare mahkemesi müdahili olarak konuyu ilk aşamadan itibaren takibeden yatırımcı olarak beklemekten başka yapacak bir şey mahkemeye ferdi müracaat.

  • Judge12 Ağustos 2015 14:14

    Bunlar çağrı falan yapmaz. Güçlü siyasi otoriteler tarafından iyi korunuyorlar. Spk yı bile pasifize ettiler. Dayanışmanın yeni yol Haritası :Yatırımcının elindekileri en ucuza alana kadar çağrıyı erteleme koşulları oluşturacak, eninde sonunda yatırımcı bezip hisseyi teslim edecek, sonra çağrı yapılacak, formalite yerine getiriilecek. Böylece hem patronlar ile operasyon ekibi mutlu olacak hem yasayı uyguladık diyerek kurum yöneticiler olaydan işini yapan otorite olarak başarılı olmuş olacak!

  • Kerem12 Ağustos 2015 13:38

    Ey Hükümet'in ilgili yetkilileri! yatırımcı soyma içerikli bir şirket birleşimini onaylanmış! Bari adil bir Çağrı yaptırın ! Ama hala borsa simsarlarının radarda yürürlüğe koydukları binbir çeşit düzenbazlığı görmezden geliniyor, şirket birleşimi peşisıra yatırımcıyı diskalifiye etme oyunlar serisine müsamaha gösteriliyor! Bir hükümet bir çağrıyı yaptıramayacak kadar aciz mi? Borsa yönetiminiz bu mu? Iyi olamam bütün patronlar aynı koşullarda şirket birleşim hakkı tanıyın uzanan!?

  • Eren12 Ağustos 2015 13:26

    Borsa sanki belli bir ekibin dümen işlerle sürekli yatımcıyı soymadı için kurulmuş! Kervn daki borsa dışı şirketle aşırı yatırımcı aleyhine birleşiminin uygulamaya sokulması ve bunun onaylatılabilmesi çok çarpıcı örneklerden biri. Şirket birleşimi öncesi yatırımcının elindeki hisse defter değeri 1.50 birleşim sonrası defter değeri 0.40 Kuruş. Aradaki fark patronların cebişe! Yatırımcının cebinden al patronun cebine koy işlemi!

  • ankara12 Ağustos 2015 13:21

    bu ülkede ne spk ne kanunlara ne devlete ne hukuka güven kalmadı selim ve zeynep hepsini parmağıyla oynatıyor.birleşmeye izin verenler yargılanmalı.dönem araaştırılıp kimlerin cebine ne gitmiş ortaya çıkartılmalı yönetimin yetkileri elinden alınıp türkiyede iş imkanı tüketilmeli. yoksa canlar yanmaya devam

  • Vli12 Ağustos 2015 13:14

    Kervansaray da dönen binbir oyun bir borsa rezaleti, Butun işlemler yatırımcı soymaya odaklı. Devlet toleransa devam ediyor! Lanet olsun böyle borsaya!

  • işbankzede12 Ağustos 2015 12:08

    koca işbankasının imtiyazlı hisselerinin bulunduğu duruma yazık.