Ana SayfaPiyasaYatırımcıdan Vestel ve Odaş sorusu---

Yatırımcıdan Vestel ve Odaş sorusu

2 / 2
Yatırımcıdan Vestel ve Odaş sorusu
14 Temmuz 2015 - 10:03 www.borsagundem.com

KÂRDA İSTİKRAR YOK
SORU (2) -
Odaş’ın  hareketini nasıl görüyorsunuz? Tekrar yönünü yukarıya çevirir mi? Yorumunuzu merak ediyorum. Paylaşırsanız sevinirim.
Hasan Murat

CEVAP -
Odaş, Kasım 2014’de başladığı çıkışını Şubat 2015’e kadar sürdürdü. Hisse 3 Şubat günü en yüksek seviyesi olan 12,06 TL’yi gördü ve tekrar yönünü aşağıya çevirdi. Şimdilerde ise şubat ayından bu yana düşen trendde hareket ediyor.
Odaş’ın mali yapısına bakıldığında düzenli kâr edemeyen firmalardan olduğu gözlenmekte. Bir yıl zarar ederken ertesi yıl kâra dönüyor. Son olarak geçtiğimiz yıl kâr ederken bu yıl rutinin devam etmesi halinde zarar etmesi beklenmeli. Açıklanan ilk çeyrek bilançosuna göre gelirleri düşmekle birlikte 295 bin TL gibi sembolik düzeyde kâr elde etmesini ise önemsemeli. Zira kârını koruması halinde bu yıl sonunda kâr etme ihtimali güçlenecektir. Şirketin kârlılığını süreklileştirebilmesi hissenin çıkışına da olanak sağlayacaktır.
Hissenin piyasa defter değeri 4,12 seviyesinde bulunuyor. Oranın hayli yüksek olması sorun olarak görülmeli. Dönen varlıklarına bakıldığındaysa kısa vadeli yükümlülükleri karşılamaya yetmediği gözlenmekte. Diğer taraftan şirketin yabancı para pozisyonunun 213,5 milyon TL negatifte olması döviz kurundaki hareketlenmede hassas bir yapıya sahip olmasına neden olmakta. Kurdaki yukarı yönlü hareketler firmanın olumsuz etkilenmesine ve zararı destekler nitelik taşımasına neden olacaktır.
Firmanın satış gelirlerini ve kârını istikrarlı şekilde artırabilmesi hissenin çıkışında da güçlü bir dayanak olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)