Ana SayfaPiyasaYatırımcıdan Yataş ve Arbul sorusu---

Yatırımcıdan Yataş ve Arbul sorusu

2 / 2
Yatırımcıdan Yataş ve Arbul sorusu
14 Ağustos 2015 - 11:21 www.borsagundem.com

DÜŞME  POTANSİYELİNİ KORUYOR
SORU -
Halka arz zamanında Arbul aldım, Bir kısmını satsam da maliyet 2’den az sayılmaz ve çok sayıda lota sahibim. Bu hisseyi alarak hata yapmışım bunu biliyorum ama bir umut soruyorum işte. Bir beklentim olmalı mı sizce ? Morale çok ihtiyacım var psikolojim bozuldu.
Kerem

CEVAP
- Borsada yatırımlar duyguya değil ekonomik temellere dayanarak gerçekleştirilirse kazanma olasılığı da artar. Ekonomik gerekçelere dayanarak yapılan yatırımlarda dahi hata yapma olasılığı hiç de az değil. Böylesi bir durumda ise yeri geldiğinde hatayı kabul edip zarara dur diyecek gücü gösterebilmeli. Ancak düşen hisselerde yatırımcılar hisseye karşı daha da duygusal yaklaşmakta ve her defasında bir umut beklentisiyle satmak yerine tutmayı tercih edebilmekteler. Üstelik stres ve üzüntüye rağmen hisseye daha bir sıkı sarılmaktalar. Bu noktada duygusal davranmayı bir tarafa bırakabilenler zararlarını en az seviyede tutarken ısrarla bekleyenler birikimlerinin tamamını dahi kaybetme riski ile karşı karşıya kalabilmekte.
Arbul’u değerlendirirken de bu genel değerlendirmeyi göz ardı etmemeli. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında borsaya gelen hisse kısa bir çıkıştan sonra geriledi ve şimdilerde halka arz seviyesinin altında bulunuyor. Şirketin son iki yıllık mali yapısına baktığımızda gelirlerini artırma noktasında zayıf kaldığını, hatta geçen yıl gelirlerini düşürürken zarara döndüğünü görebilmekteyiz. Son açıklanan 2015 yılı altı aylık faaliyet raporunda da zararın devam ettiği gözlenmekte. Aynı performansın sürmesi halinde yıl sonunda da zarar açıklanması şaşırtmamalı. Mevcut verilerde değişiklik yaşanmaması halinde hissede kısa süreli spekülatif hareketler dışında kalıcı bir çıkış beklenmemeli. Bu şartlar altında satışını ve kârını artıran şirketlerin takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)