Ana SayfaPiyasaYatırımcılardan hisse alma ve TEB sorusu---

Yatırımcılardan hisse alma ve TEB sorusu

2 / 2
Yatırımcılardan hisse alma ve TEB sorusu
13 Nisan 2015 - 10:19 www.borsagundem.com

HAKİM HİSSEDAR ALINCAYA KADAR SIRASI AÇIK
SORU (2)
- 3,72 TL’den TEB hisselerini aldım. Sonra TEB’in hisselerinin 15 gün kapatıldığını brüt takasa alındığını öğrendim. Yani 15 gün hissede alım satım yapılmayacak mı?
Ahmet Çobanbey

CEVAP -
TEB’e ait hissesinin fiyatı 1 Nisan 2015 günü 1,99 TL’den kapanırken ertesi gün ve sonrası günlerde sert fiyat hareketleri yaşandı. Hissenin fiyatı 8 Nisan 2015 günü en yüksek 3,86 TL’yi görürken geçen süre zarfında olağandışı fiyat hareketlenmeleri yaşandı. 
Halihazırda bankanın sermayesinin hakim hissedarı konumunda olan BNP Paribas’ın dışındaki payların oranı yüzde 0,44 seviyesinde bulunuyor. Hakim hissedar, diğer pay sahiplerini ortaklıktan çıkarmak için süreci işletmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda SPK’ya sermaye azaltımı ile eş anlı sermaye artırımı için yapmış olduğu başvurunun sonucunu bekliyor. Kurul ise henüz başvuruyla ilgili incelemesini tamamlamadı.  
Diğer taraftan banka 30 Mart 2015 günü yaptığı açıklamada Londra Borsası’ndan da çıkacağına dair bilgiyi yatırımcılarla paylaştı. Söz konusu açıklamada 31 Mart günü itibarıyla Global Depo Sertifikaları’nın Londra Borsası’ndaki kotasyonunun sona erdiği belirtilirken halka açıklık yönünün sadece İstanbul Borsası nezdinde ortadan kaldırılmadığı da gözlenmiş olmakta.
Mevcut gelişmeler kısa zamanda hissenin fiyatında sert dalgalanmalara neden oldu. Yaşanan hareketlilikle birlikte hissenin fiyatı sert bir çıkış yaşadı. Gelişmeler üzerine hissenin işlem sırası 6 ve 8 Nisan 2015 günü iki defa durduruldu. Bilahare alınan karar gereğince 8 Nisan 2015 tarihinden itibaren işlem sırası 15 gün boyunca brüt takas uygulamasına alındı. Bu zaman diliminde aracı kurum ve yatırımcı bazındaki takas alacakları takas süresinden sonra dağıtılabilecek. Şüphesiz bu durum hissenin alım satıma konu edilmesine engel değil, sadece hesapta satış yaparken satılacak hissenin hesaba girmesi şartı aranmakta. Olağandışı bir gelişme olmadığı sürece hakim hissedarın diğer hissedarların elindeki payları alıncaya kadar hissenin işlem sırası açık kalmaya devam edecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)