Ana SayfaPiyasaYatırımcının iki hisse merakı---

Yatırımcının iki hisse merakı

2 / 2
Yatırımcının iki hisse merakı
25 Aralık 2014 - 15:30 www.borsagundem.com

DURUMU DÜZELMEDİKÇE ÇIKIŞ ZOR

SORU (2) - Acaba İhlas Holding hakkındaki öneriniz veya bekletiniz nedir? Çok uzun zamandır elimde tutuyorum ama 0.30- 0.31  bandından ayrılmıyor. Bu ne kadar daha devam eder?

Cem

CEVAP - Borsada iki türlü uzun vadeli yatırımcı olabilirsiniz. Birincisi kendi tercihinizle ikincisi ise zorunluluktan dolayı. Eğer alım yaptığınız hisse senedinin fiyatı maliyetinizin altına kaymış ve çıkmasını bekliyorsanız bu zorunlu uzun vadeli yatırımcı olduğunuz anlamına gelir. Öte yandan hisseniz maliyetinizin üzerinde ve buna rağmen daha da çıkacağı beklentisini korumanız nedeniyle satmıyorsanız bu takdirde kendi tercihinizle uzun vadeli yatırım söz konusudur.

İhlas Holding gibi daralan firmalara yatırım yapanlar zorunluluktan dolayı uzun vadeli yatırımcı olmakta. Şirket sürekli zarar ediyor ve bu yıl sonunda da zarar edeceği yüksek ihtimal. Geçmiş yıl zararları 238,6 milyon TL’ye ulaşmış durumda. Bilançosuna göre her ne kadar özsermayesi erimemiş ise de sermayesinin altına gelmiş. Hissenin fiyatı ise nominal değerinin üçte bir fiyatına indi. Tüm bu olumsuzluklar içinde hissenin fiyatını sadece nominal değerine çıkarabilmesi için dahi mali yapısının düzeleceğine dair işaretin görülmesi gerekiyor. Aksi taktirde kısa süreli spekülatif hareketler olsa da uzun vadeli bir çıkış, mevcut şartlarda değişiklik olmadığı sürece beklenmemeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakkı26 Aralık 2014 09:28

    sizin yorumunuzla spor hisselerin ne alakası var sizin yoruma bakılarsa bjk fb gs tspor göz antında olması lazımdı

  • Borsakkk25 Aralık 2014 19:36

    Bilanço düzelse bile yatırımcı gelirmi bu hisseye yüce ruhlar istemeden ister kar etsin ister zarar

  • nominal25 Aralık 2014 18:34

    manipulasyonla çıkan hisseyi mi savunuyorsunuz? en azından bilançoları iyi olsa manipe gerek kalmadan nominale gelebilir

  • bilanço mu?25 Aralık 2014 18:30

    bilançoyla alakası yoktur ihlasların,spekülatif iner ve çıkar,yorumcu arkadaş gösterilen zararın yatırım amaçlı olduğundan bir haber,okulda öğrendiklerin artık sermaye piyasalarında geçerli değil.

  • serleon25 Aralık 2014 18:14

    kabus gördüklerini sanmıyorum,nasıl küçük yatırımcıyı kandırdık diye seviniyolardır,bence onların her gün kulakları çınlıyordur

  • Borsakkk25 Aralık 2014 16:38

    senet 1,5 lardayken çokmu süperdi blançoları güldürmeyin adamı

  • Mazlum25 Aralık 2014 16:00

    Bu ihlasları borsaya açan her gün kabus görüyordur. Nereden böyle bir hata yaptım diye.