Ana SayfaPiyasaYatırımcının Kiler merakı---

Yatırımcının Kiler merakı

8 / 11
Yatırımcının Kiler merakı
05 Mart 2014 - 14:39 www.borsagundem.com

BORÇLA ÇARKI ÇEVİRECEK

SORU- Kiler hep zarar açıklıyor. Kârı başka yerlere gidiyor. Kim dur diyecek? Halka arzdan beri sürekli düşüyor. İflas eder mi? 
Kemal Duyan

CEVAP-Kiler Gıda, halka açıldığı 2011 yılından bu yana sürekli olarak geriliyor. Halka arzdan bu yana hisseye yatırımda bulunan yatırımcının kaybı bir hayli fazla. Güncel verilere göre halka arz fiyatı 7,40 TL’ye denk geliyor. Oysaki şimdilerde hisse 1,30 TL’nin üstünde tutunmaya çalışıyor. Bu anlamıyla yatırımcının kaybını telafi etmesi zor görünüyor. Zira Firmanın istikrarlı bir kâr elde edememesi mali yapısında sıkışmaya neden oluyor. Son açıkladığı dokuz aylık bilançosunda da zararın bir hayli yüksek olduğu gözlenmekte. Diğer taraftan Şirket, yüksek olan kısa vadeli borçlarını uzun vadeye yaymak istiyor. Bu amaçla America Merrill Lynch'in liderliğinde ve Körfez bankalarının katılımıyla 120 milyon dolarlık kredi alacağını duyurdu. Açıklamada kredi alma gerekçesi olarak kısa vadeli borçların uzun vadeli borçlanmaya çevrilmesi ile işletme sermayesi ihtiyacı gösterildi. Teminat karşılığı girişilen borçlanmanın 4 yıl vadeli olduğu belirtildi. Faiz oranı ise bir aylık LIBOR + %4.5 olacak. Şirket mali yapısını düzeltemediği sürece kalıcı bir çıkıştan bahsetmek zor. 
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • osman ilhan 08 Mart 2014 14:16

    bu köşede yazılanları dikkatlıce izliyorum vede çok begeniyorum daha çok hisse senedi hakkında yazsanız daha çok seviniriz saygılarımla

  • lütfen bilgi desteği.06 Mart 2014 17:46

    Bu tür özel bilgilendirmeler için emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Yatırımcı bilinçlenmesi adına güzel bir iş yapıyorsunuz. 2011 yılında halka açılırken yeterince talep gelmediği için patronun senedini satamayan ütopya, yatırımcıyı bilanço oyunu ile kandırmak için oteline 3 kez ekspertiz yaptırdı ve kağıt üzerinde defter değerini 2 liradan 4.50 TL ye yükseltti. Hatta % 375 bedelsiz vereceğim diye haber yaptı ve SPK ya başvurdu. SPK Red etti. Bu arada patron % 375 bedelsiz vereceğim diye halka arzda satamadığı 4.5 milyon lotu sattırdı. Borsagündem in sürekli vurgu yaptığı Danışman ve Finans mühendisleri marifetleri ile oldu bunlar. Normalde halka açılmış bir şirketin YMM si ve Bağımsız Deneticisi, şirketin mali çalışanları TTK daki mevzuatı bilememesi ve Gayrimenkul Değerlemeden, Sermaye arttırımı yapılamayacağını bilmesi gerekiyordu. Şirketin açıkladığı hiçbir YMM raporuna, Bağımsız denetime güvenemiyoruz. Otelin gelirleri, ay ay doluluk oranları ile takip edildi, beyan edilen cirolar eksik çıkıyor. Bilançoda her dönem kalemler arası taransferler yapılarak takip edilebilirliği kaybedilip, ince iş çevriliyor. Buşekilde giderse şirket gözaltı pazarına da gider, batar da. Bu konuda yorumunuzu rica ediyoruz

  • kent06 Mart 2014 15:04

    kent gıda da farklı bir durum yok c gurubuna girdikten sonra maalesef sürekli zarar açıklıyor kim dur diyecek buna

  • IŞIKLAR YATIRIM HOLDİNG05 Mart 2014 16:36

    AL GÜLÜM VER GÜLÜM.AKLI SIRA FARKLIYMIŞ GİBİ.ISYHO İLE TUTMAZSA IEYHO İLE DEVAM.BUNLARDA HER TÜRLÜ OYUN TEZGAH VAR

  • ersin 0605 Mart 2014 16:23

    ne var bunda bir zamanlarda herkes 1 kazanırken buda 5 kazanıyordu bu iş böyle

  • zor bir yıl geçecek.05 Mart 2014 15:12

    hisse alırken borsanın olası bir yıl içindeki olacağına bakmalısınız iki seçim var dışarda fed dolarları geri çekmekte,kur farklarından şirketler zarar yazacak,karlar düşecek,rusya,vr diğer zorlu konular da cabası ise tüm bu veriler bir yıl borsada büyük ridk barındırmakta en doğrusu nakde geçip bir yıl başka seçeneklerden para kazanmak veya para kaybetmemek de kazanç sayılacak bir yıl içinde.