Ana SayfaPiyasaYatırımcının Kiler ve Sönmez Pamuklu merakı---

Yatırımcının Kiler ve Sönmez Pamuklu merakı

1 / 2
Yatırımcının Kiler ve Sönmez Pamuklu merakı
20 Ocak 2015 - 11:48 www.borsagundem.com

ŞİRKETİN ZARARINI ÖNEMSEYİN

SORU (1) -
 Kiler’in yerlerde gezmesi sadece zarar kaynaklı mı yoksa başka bilmediğimiz durumlar mı var? Yatırımları var mı ilerisini nasıl görüyorsunuz?
Ahmet Aydın

CEVAP
- Bir hissenin çıkışını destekleyen en önemli güç firmanın gelirini ve kârını düzenli ve istikrarlı bir şekilde büyütebilmesinden geçer. Eğer şirket, büyüme noktasında arzu edilen performansı gösteremiyorsa hissenin spekülatif çıkışlar dışında istikrarlı bir yükselme sergilemesi de beklenmemeli.
Kiler Gıda için de durum farklı değil. Şirket son üç yılın ikisinde zarar ederken açıklamış olduğu 2014 yılı dokuz aylık bilanço döneminde de zararını arttırdığı gözlenmekte. Oluşan zararında artan finansal giderler etkili oldu. Aynı ivmenin yılın son çeyreğinde de yaşanması, yıl sonu bilançosunda da artan bir zararla karşı karşıya kalacağımız anlamına geliyor.
Firma zarar ederken hissenin fiyatında arzu edilen çıkışın yaşanmamasını normal karşılamak gerekiyor. Halihazırda yaşanan gerilemenin etkisiyle hisse, halka arz edildiği fiyatının hayli altında bulunuyor.
Mevcut şartlar altında kârlılıkta olumlu bir sinyal alınmadığı sürece kalıcı çıkışlar beklemek yanlış olacaktır.       

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)