Ana SayfaPiyasaTemettü hisseleri yatırımcıya kazandırıyor---

Temettü hisseleri yatırımcıya kazandırıyor

1 / 3
Temettü hisseleri yatırımcıya kazandırıyor
26 Mart 2018 - 11:10 www.borsagundem.com

BİST-100'ün dalgalı seyrettiği bu dönemde temettü verimi yüksek hisselerin performansını inceledik. Bu hisseler, BİST'e göre yatırımcısına daha iyi getiri sağlıyor. Uzmanlar, ilk çeyrek bilançosu ile temettü verimi ve beklentisi yüksek hisselerde 'alım'da kalınabileceğini söylüyor.

Geçen haftaya 115.450'den başlayan BİST-100 Endeksi; devlet tahvillerindeki değer kazancı ve banka hisselerindeki yükselişle hafta ortasından itibaren toparlanma eğilimine girdi. Endeks, haftayı 116.603'ten kapattı.

Geçen hafta piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (FED) toplantısını da izledi. FED, faizleri 25 baz puan artışla yüzde 1,50-1,75'e yükseltti. FED Başkanı J. Powell, enflasyon hedefi yakalanmadan faiz artırım hızındaki artışın ekonomiye zarar verebileceğine değindi. FED'in 2018'de üç faiz artırım projeksiyonunun ekonominin izlenmesi gerektiği sinyali verdiği, FED'in 2018 için 'güvercin', sonrası için 'şahin' olduğu ifade ediliyor.

Gedik Yatırım'ın yatırım danışmanlığı bölümden Onurcan Bal, 2017'deki yüzde 47,6'lık yükselişle iskontosunu belirli ölçüde kapatsa da BİST-100'ün halen iskontolu olduğunu söylüyor. "Küresel piyasalardaki risk iştahı ve portföy hareketleri BİST-100'ün yönünü belirleyecek" diyen Bal, merkez bankalarının enflasyonist baskıların oluşmasına bağlı olarak sıkılaşma adımlarını hızlandırmasının BİST'İ baskılayabileceğine dikkat çekiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)