Ana SayfaPiyasaYeni hafta alım için bir fırsat mı? İşte önemli yanıt---

Yeni hafta alım için bir fırsat mı? İşte önemli yanıt

1 / 3
Yeni hafta alım için bir fırsat mı? İşte önemli yanıt
26 Kasım 2017 - 11:41 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Borsada satış baskısı sürer mi? 

Endeks nereye gider? 

Dolar/TL’de rota hangi yönde? 

Bu soruları yanıtlamadan önce, geride bıraktığımız haftaya ‘özetle’ bir bakacak olursak… 

Hafta içinde yükseliş ve düşüşler yaşayan Borsa İstanbul, son işlem gününe yüzde 0.46’lık kayıpla veda etti. 104 bin 539 puandan tamamladı. 

Haftalık bazda hisse senetleri ortalama yüzde 1,60 kaybettirirken, euro yüzde 2,18, altın yüzde 1,68 değer kazandı. Bireysel emeklilik fonları ise yüzde 0,20 gerilerken, yatırım fonları yüzde 0,25 artış gösterdi. 

ELVAN: ENFLASYON DÜŞECEK 

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yılın üçüncü çeyreğinde yüksek bir büyüme performansı öngördüklerini, enflasyonda da önümüzdeki aydan itibaren bir düşüş beklediklerini dile getirdi. 

KARAHAN’DAN MB’YE MESAJ: GEÇ KALMA! 

Haftanın önemli uyarılarından biri Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Hatice Karahan’dan geldi. Karahan, Merkez Bankası'nın geç kalmadan kararlar alması gerektiğini söyledi. Başdanışman Zarrab davasına dikkat çekti, “Çıkacak haberler önemli olacak” dedi. Dikkat çekici bir beklentiyi de dile getirdi: TCMB'nin de Zarrab davasını takip edeceği kanaatindeyim. 

ERTEM: KUR ATAKLARI KRİZİ BİTTİ 

Merkez ile ilgili görüş belirten bir başka isim ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem’di . Ekonomiye ilişkin flaş açıklamalarda bulunan Ertem, “Merkez Bankası enflasyon bağlamında her türlü önlemi alabilir. Merkez Bankası PPK'ya gerek olmadan her adımı atabilir. Kirli haberlerle spekülatif adımlar atanın da Merkez Bankası elini kırar. Her an her şey olabilir” şeklinde konuştu. Ertem, Milliyet’teki köşe yazısında da Türkiye'nin kur ataklarıyla eskisi gibi krize girmeyeceğini ifade etti.

AVRUPA’DA 2.8 MİLYAR DOLARLIK SATIŞ

Avrupa’da ise yüksek getiri sağlayan riskli yatırım araçlarında çıkış ikinci haftada da sürdü. Yüksek faizli tahvil fonlarından ve alınıp satılabilir fonlarında net olarak 2.8 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi.

FİTCH’İN BANKA YORUMU

ABD’de süren iki davanın altını çizen Fitch, Türk bankalarının itibarlarının zedelenmesi halinde notlarının kırılabileceği yönünde yorum yaptı. Ünlü kredi derecelendirme kuruluşu, Çin bankalarına da kar ve likiditeye ilişkin olumsuz yönde ikazda bulundu.

FED’DE NELER OLUYOR?  

Fed yine gündemdeki yerini korudu. Ancak bu kez faiz tartışmaları yerine arka arkaya gelen istifalar öne çıktı. Ayrılışların verdiği sinyal de, banka yönetiminde son 80 yılın en büyük değişimine yol açabilir olarak okundu. Trump’a Fed’i yeniden şekillendirme şansını sunan bu gelişmenin bankanın para politikasına ilişkin belirsizliği artırabileceği öngörülüyor.  

ALIM İÇİN FIRSAT HAFTASI MI?  

Yeni haftaya dönecek olursak…  

Uzman görüşüne göre endekste 103.000 desteği ile 106.000 direnci arasında bir konsolide bölgesi oluşturmaya başladı. Yukarı yönlü hareketi başlatabilecek teknik bir gelişme de görülemediğinden alım için beklemede kalınması gerektiği düşünülüyor. Uyarı önemli.  

BİST 100’e yönelik bir diğer değerlendirmede ise Zarrab davası işaret ediliyor, “Orta vadeli düşüş trendini sürdüreceğini beklemekteyiz” deniyor.  

Dolar/TL’ye gelince; 3,86 / 3,87 seviyelerinin üzerinde kalındığı sürece kurdaki geri çekilmelerin alım fırsatı oluşturmaya devam edeceği belirtiliyor.  

Borsagundem.com soruyor, piyasanın nabzını tutan isimler ‘yeni hafta’yı anlatıyor…

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hasn kocer26 Kasım 2017 21:36

    bist in alternatifi yok.belirsizlık kalkarsa mart sonu 130 bin dir.

  • melih26 Kasım 2017 17:21

    zarraf davası ve sonuçlanması 2 ay..sıkıntı 2 ay sürer endeks 95 bin lere kayar ..dava sonucunda bankalarada ceza gelebilir ..sonra beklenti bitimi ve ralli başlar özellikle halkbank da..