Ana SayfaPiyasaYeni hafta alım için bir fırsat mı? İşte önemli yanıt---

Yeni hafta alım için bir fırsat mı? İşte önemli yanıt

3 / 3
Yeni hafta alım için bir fırsat mı? İşte önemli yanıt
26 Kasım 2017 - 11:41 www.borsagundem.com

ORTA VADELİ DÜŞÜŞ TRENDİ SÜREBİLİR

UĞUR BOZKURT - ALAN YATIRIM / ARAŞTIRMA UZMAN YARDIMCISI 

BIST 100 Endeksi geçtiğimiz hafta, NATO ile yaşanan kriz ve ABD’deki Zarrab davasının tarihinin yaklaşması ile birlikte döviz kurları ve tahvil faizlerindeki yükseliş eşliğinde orta vadeli düşüşünü sürdürdü. Hafta genelinde, sektörel bazda baktığımızda ayrışmalar yaşandı. Bankacılık endeksi, ABD’deki yürütülen dava sonucu Türk bankalarına ceza kesileceği iddiaları ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türk bankalarının negatif not baskısı altında kalacağı söylemleri ile birlikte %5’lik düşüş gösterdi. Sanayi hisseleri ise, kısa vadede bilanço beklentilerinin fiyatlanmış olması ile birlikte düşüş göstermesinin ardından gelen tepki alımları eşliğinde pozitif seyir izledi. 

Dolar’da ise, son dönemde ABD’de FED yetkililerinin enflasyon konusunda endişelerini dile getirmesi ile birlikte global bazda değer kayıpları görüldü. Fakat TL, ABD’de Zarrab davasının yaklaşması ve tanık olduğu iddiaları eşliğinde baskı altında kaldı ve negatif ayrışan gelişen ülke para birimleri arasında yer aldı. 

Bu hafta genelinde, ekonomik gündem global bazda sakin seyrederken, yurtiçinde Ekim ayı dış ticaret açığı takip edilecek. Yükselen petrol fiyatları ile birlikte cari açıktaki yükseliş trendinin devam etmesini ve TL üzerindeki baskısını sürdürmesini beklemekteyiz. BIST 100 Endeksi’nin ise, Zarrab davasından önceki son hafta olmasından dolayı yatırımcıların risk almak istememesi ve temkinli olması nedeniyle baskı altında kalacağını ve orta vadeli düşüş trendini sürdüreceğini beklemekteyiz.

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hasn kocer26 Kasım 2017 21:36

    bist in alternatifi yok.belirsizlık kalkarsa mart sonu 130 bin dir.

  • melih26 Kasım 2017 17:21

    zarraf davası ve sonuçlanması 2 ay..sıkıntı 2 ay sürer endeks 95 bin lere kayar ..dava sonucunda bankalarada ceza gelebilir ..sonra beklenti bitimi ve ralli başlar özellikle halkbank da..