Ana SayfaPiyasaYeni haftada borsa ve doların gözü iki kritik haberde---

Yeni haftada borsa ve doların gözü iki kritik haberde

2 / 5
Yeni haftada borsa ve doların gözü iki kritik haberde
14 Ocak 2018 - 11:55 www.borsagundem.com

BILL GROSS- MORGAN STANLEY ÇATIŞMASI

Dünyaca ünlü yatırım danışmanı Bill Gross Twitter’dan, “Tahvillerde ayı piyasası kesinleşti” dedi, 5 ve 10 yıl vadelilerde 25 yıllık trendin kırıldığına dikkat çekti.

Ancak bu çıkışı tepki de çekti!

Morgan Stanley, Gross'un ABD hazine tahvillerine ilişkin yorumuna karşı çıktı.

İki stratejist, Hornbach ve Dhingra'nın yanıtında, “Endişelenmeyin! ABD hazine tahvilleri değer sunmaya devam edecek. Baktığınız şey ayı piyasası değil” ifadesi yer aldı.

BUFFET’TAN KRİPTO PARA MESAJI

ABD’li milyarder iş adamı Warren Buffett, son zamanların en popüler yatırımları arasında yer alan kripto para birimlerine yönelik ‘endişeli’ mesajlar gönderdi. Ünlü yatırımcıya göre sanal para birimlerinin sonu ‘kötü’ olacak.

TÜRKİYE-RUSYA-İRAN-SURİYE VE İDLİB KRİZİ

Bölgemize gelince, siyasi ve askeri son gerginlik İdlib’te ortaya çıktı. Şam rejiminin İdlib'e hücum etmesi, Rus üslerine yönelik saldırılar, ateşkesin garantörü olan Ankara, Moskova ve Tahran arasında tansiyonu yükseltti. Türkiye, Rus ve İran Büyükelçileri’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırarak sert uyarıda bulundu. Ancak flaş bir gelişmeyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında ‘kriz’ yumuşatıcı tele-zirve gerçekleşti. İki lider telefonda Suriye’yi konuştu. Putin, Rusya'nın Suriye'deki Tartus ve Hmeymim üslerine 13 İHA ile yapılan saldırılar için "Arkasındaki provokatörün kim olduğunu biliyoruz, Türkiye'nin alakası yok" dedi. İlginçtir ilk açıklama hemen ABD’den geldi: “Biz yapmadık.” Suriye ise hızını kesmedi, jetler İdlib’i vurmaya devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri de dün Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'deki noktalarını vurmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan noktayı koydu: "Teröristler teslim olmazlarsa Afrin’i başlarına yıkacağız, bu böyle biline…"

Bu haftaya işte böyle bir manzarayla veda ediyoruz.

Ve yüzümüzü yeni haftaya çeviriyoruz.

YENİ HAFTADA İKİ KRİTİK GÜN

Uzmanlarımız, ‘önemli’ notuyla, PPK toplantısı ve Fitch’in Türkiye değerlendirmesinin altını çiziyor. Merkez Bankası faize yönelik bir aksiyonda bulunacak mı? Ünlü kredi değerlendirme kuruluşu nasıl bir görünüm sunacak? Not değiştirecek mi? Yani piyasalar 18 Ocak ve 19 Ocak’ta bu iki kritik gelişmeyi bekleyecek, izleyecek.

BİST’TE HEDEF DEĞERLER

Endekste vaziyet ne?

Bir görüş şöyle: “BİST’te 115.500 ve 116.500 hedef değerler olarak öne çıkmakta.”

Bir diğerinde ise, “Bu hafta yukarı yönlü hareketlerde gün içi zirveler bakımından 115.700, kapanış bazında ise 115 bin yukarıda izleyeceğimiz önemli direnç bölgesi olacak...” deniyor.

Peki, global tahvil faizlerindeki yükseliş, BİST 100 Endeksi’ni nasıl etkiler? Yanıtını uzmanımız veriyor…

3.75 TL – 3.88 TL

Dolarda ise 3.75’e dikkat! Hem ‘olumlu’ görüşü var, hem de, “Bunun altındaki rakamların kalıcı olarak tekrarlanma olasılığının azaldığını düşünüyoruz” ifadesi… Bir de yukarıda, “3.8860’daki düzeltme seviyesine kadar bir hareketin önü açılacaktır” değerlendirmesi…

Son olarak ekleniyor: “Perşembe günkü toplantıya kadar dolarda yaşanacak gelişmeler yakın takibimizde olacak…”

A1 Capital’den Belgin Maviş, Gedik Yatırım’dan Üzeyir Doğan ve Alan Yatırım’dan Uğur Bozkurt, Borsagundem.com’a yeni haftada piyasaları, beklentileri anlatıyor…

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)