Ana SayfaPiyasaYeni haftada "Dolarda temkinli olun" uyarısı---

Yeni haftada "Dolarda temkinli olun" uyarısı

1 / 3
Yeni haftada Dolarda temkinli olun uyarısı
27 Ağustos 2017 - 08:36 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Global piyasaların Jackson Hole’e, iki para patronunun konuşmalarına kilitlendiği son gün Borsa İstanbul haftayı 109 bin 755 puandan kapadı.  

Haftalık bazda Borsa İstanbul'daki hisseler yüzde 2,38 kazandırdı.

Dolar yüzde 1,82, altın ise yüzde 1,83 değer kaybetti. Yatırımcılar da…

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, hafta sonu, Fed'in Wyoming Eyaleti’nin Jackson Hole kasabasında düzenlediği "Ekonomi Politikaları Sempozyumu"nda sözlerine serbest ticaretin küresel ekonomi için büyük önem taşıdığını belirterek başladı. "Dinamik bir küresel ekonomi geliştirebilmek için korumacılığa yönelik ısrarlara karşı koymalıyız" dedi. Ve potansiyel büyümeyi arttırmanın verimliliği arttırmaktan geçtiğine işaret etti. Varlık alım programına ilişkin değerlendirme beklentisi ise küresel yatırımcılar cephesinde hayal kırıklığı yarattı. Dalga dalga yayıldı.   

YELLEN HOCA! 

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen ise, "Finansal krizden sonra getirilen regülasyonlar bankacılık sistemini çok daha güvenli hale getirdi" dedi ama bir sonraki krizin sinyallerinin nasıl alınacağı konusunda bir ‘hoca’ gibi konuştu. “Yeni bir krizin olup olmayacağından hiçbir zaman emin olamayız ancak son krizden alınan dersleri hafızalarımızda taze tutar ve buna uygun davranırsak, finansal sistemimiz ve ekonominin daha az krizle karşı karşıya kalacağını ummak için bir nedenimiz olur."  

Dersi verdi ama Fed’in faiz artışı ya da bilanço küçültme planları hakkında herhangi bir sır vermedi.

ÖNCE ALIŞ, SONRA KAR SATIŞI  

Dünya iki önemli ismi dinledi, işin uzmanı yorumladı. “Piyasaların beklentilerini karşılayamayan bu konuşmalar sonrasında işin ilginç yanı borsalarda önce alışlar vardı ardından ise kar satışları…” 

Avrupa borsaları, Yellen'ın Jackson Hole toplantısındaki cümlelerinin ardından günü, İtalya FTSE MIB 30 endeksi hariç, düşüşle tamamladı. 

BU FIRSATI KAÇIRMAYALIM! 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli de, "Fed ve diğer merkez bankalarının hareketsizliğini fırsata çevrilmeli ve tüm reformlarımızı tamamlamalıyız" dedi. Mesaj Twitter üzerinden geldi.

2.5 GÜN MESAİ 

Yeni haftaya göz atacak olursak…

Zafer Bayramı, arefe ve Kurban Bayramı haftasında piyasalar 2,5 gün açık olacak. Ama Türkiye için tabi. Yurt dışı 5 işlem günüyle tam gaz mesaide.

ENDEKSTE ÖNEMLİ BANT 

Uzmana göre borsada 105 bin ile 110 bin aralığında bulunan bant önemli. Buradan bir çıkış yeni sert hareketleri tetikleyebilir. Uyarı önemli: “Bu bant içinde alınacak kısa vadeli pozisyonlar ile bu kanalın dışına çıkılması durumunda terste kalan pozisyonlarda çok fazla ısrarcı olunmamalı.”  

Dövize gelince… Öne çıkan görüş, başta dolar, kurlardaki geri çekilmelere karşı biraz daha temkinli yaklaşmak gerektiği yönünde. 

Ayrıca ABD tarafından gelecek olan ADP ve TDİ verileri ile ABD büyüme verisi, doların seyrini belirleyecek. Gelişmeler yakın takipte olacak… 

Borsagundem.com ‘yeni haftada piyasalardaki beklentileri’ sordu, piyasaların nabzını tutan Üzeyir Doğan ve Belgin Maviş yanıtladı.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie28 Ağustos 2017 23:47

    Bu seviyelerden artık yavaş yavaş dolara geçmek gerek. 110bin'den borsadaki düşüşe yakalanırsanız bir iki sene mal taşırsınız. Trump vergi reformuyla kurumlar vergisini %5-15 arası düşürürse ABD 10 yıllıklar bir anda %2,5'a çıkar. Dolar da 3.65 TL'ye dayanır. Al doları, at %4 faizden vadeliye. Yatırım tavsiyesi değildir. Şahsi görüşlerimdir.

  • kazım27 Ağustos 2017 17:29

    dikkat edin emlak konutta para aklıyorlar

  • izzet doğan27 Ağustos 2017 14:16

    BORSANIN ALTERNATİFİ YOKTUR. DOLAR ALMAK DAHA RİSKLİ BİR DURUM.

  • Hasan Atak27 Ağustos 2017 11:22

    Pahalı olan İMKB den sened almayın Ucuz olan Doları alın Mutlaka paranızı katlayacaksınız. Yabancılar Hisse senedlerinden çıkınca İMKB düşecektir. Yabancılar İMKB yi suni olarak yükseltmektedir. Kazanmak isteyenler ucuz olan Dolar almalı

  • KERİM 27 Ağustos 2017 09:50

    ABD DE ENFLASYONU ARTIRMAK İÇİN KURUMLAR VERGİSİNİ 5 PUAN DÜŞÜRÜP İTHALATATTAN ALINAN VERGİLERİ 5 PUAN ARTIRILARSA İŞ BİTER