Ana SayfaPiyasaYeni haftada "Dolarda temkinli olun" uyarısı---

Yeni haftada "Dolarda temkinli olun" uyarısı

2 / 3
Yeni haftada Dolarda temkinli olun uyarısı
27 Ağustos 2017 - 08:36 www.borsagundem.com

KURLARDAKİ GERİ ÇEKİLMELERE KARŞI TEMKİNLİ OLMA ZAMANI

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM ARAŞTIRMA MÜDÜRÜ 

Dolar/TL 

Ağustos ayı enflasyonu ile yıllık enflasyonun yeniden çift haneye çıkma ihtimali, Kuzey Irak’taki Irak'tan ayrılmayı öngören bağımsızlık referandumu, Almanya’da gerçekleşecek seçimler, Suriye’de yönelik artan operasyon söylemleri ve Fed’in bilanço küçültme ile ilgili alması beklenen aksiyonlar TL’nin değeri konusunda eylül ayında volatil bir ay yaşanma ihtimalini artırıyor. Gerek küresel piyasalardaki gerekse yurtiçindeki iyimserlik dalgalarının son bahar aylarında bir miktar azalabileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle başta dolar olmak üzere kurlardaki geri çekilmelere karşı biraz daha temkinli yaklaşmak gerektiği kanaatindeyiz. Geçtiğimiz haftaki düşüşüyle 3,45’in altını test eden dolar/TL’de yakın vadedeki en güçlü destek 3,42’de bulunuyor. Teknik göstergelerin aşırı satımı işaret ettiği kur için olası tepkilerin kuvvet kazanabilmesi 3,4750 üzerindeki kapanışlara bağlı. 

BIST 100 

Borsa İstanbul’un son dönemdeki hareketleri ile emsalleriyle zaman zaman korelasyonunun azaldığı zaman zaman da yüksek betalı bir hisse görünümü sergilediğini söylemek yanlış olmaz. Kasım ayından beri yaşanan yükseliş trendinin endeksi taşıdığı seviyeleri göz önünde bulundurduğumuzda endeks için pahalı kelimesini kullanmak hala çok mümkün olmasa da zaman zaman kar realizasyonları olabileceği düşüncesini akıllardan çıkarmamak gerekiyor. Son günlerde görülen yükseliş ile yeniden tarihi zirvelerine yaklaşan BIST 100 için izleyeceğimiz en önemli seviyeler yukarıda tarihi zirvelerin bulunduğu 110.300 civarı aşağıda ise yılbaşından beri devam eden yükseliş trendi ile geçtiğimiz hafta görülen dip seviyelerin bulunduğu 105-106 bin aralığı olacak. Kabaca 105 bin ile 110 bin aralığında bulunan bant içinden çıkış yeni sert hareketleri tetikleyebilir. Bu nedenle bahsettiğimiz bu bant içinde alınacak kısa vadeli pozisyonlarda, bu kanalın dışına çıkılması durumunda terste kalan pozisyonlarda çok fazla ısrarcı olunmaması gerektiğini düşünüyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie28 Ağustos 2017 23:47

    Bu seviyelerden artık yavaş yavaş dolara geçmek gerek. 110bin'den borsadaki düşüşe yakalanırsanız bir iki sene mal taşırsınız. Trump vergi reformuyla kurumlar vergisini %5-15 arası düşürürse ABD 10 yıllıklar bir anda %2,5'a çıkar. Dolar da 3.65 TL'ye dayanır. Al doları, at %4 faizden vadeliye. Yatırım tavsiyesi değildir. Şahsi görüşlerimdir.

  • kazım27 Ağustos 2017 17:29

    dikkat edin emlak konutta para aklıyorlar

  • izzet doğan27 Ağustos 2017 14:16

    BORSANIN ALTERNATİFİ YOKTUR. DOLAR ALMAK DAHA RİSKLİ BİR DURUM.

  • Hasan Atak27 Ağustos 2017 11:22

    Pahalı olan İMKB den sened almayın Ucuz olan Doları alın Mutlaka paranızı katlayacaksınız. Yabancılar Hisse senedlerinden çıkınca İMKB düşecektir. Yabancılar İMKB yi suni olarak yükseltmektedir. Kazanmak isteyenler ucuz olan Dolar almalı

  • KERİM 27 Ağustos 2017 09:50

    ABD DE ENFLASYONU ARTIRMAK İÇİN KURUMLAR VERGİSİNİ 5 PUAN DÜŞÜRÜP İTHALATATTAN ALINAN VERGİLERİ 5 PUAN ARTIRILARSA İŞ BİTER