Ana SayfaPiyasaYeni haftada dönüm noktası 109 bin!---

Yeni haftada dönüm noktası 109 bin!

3 / 3
Yeni haftada dönüm noktası 109 bin!
12 Kasım 2017 - 09:38 www.borsagundem.com

BİST 100’DE DÜŞÜŞ EĞİLİMLİ SEYİR İZLENEBELİR

UĞUR BOZKURT-ALAN YATIRIM ARAŞTIRMA UZMAN YARDIMCISI 

BIST 100 Endeksi geçtiğimiz hafta, beklentilerin üzerinde açıklanan enflasyon ve paralelinde tahvil faizlerinde görülen yükseliş, 1 yıllık Dolar/TL swap faizlerinin %14’lü seviyelere yükselmesi ve ABD’de vergi reformuna ilişkin belirsizliklerin artması eşliğinde global hisse piyasalarında gözlenen negatif risk iştahı paralelinde düşüş eğilimli seyir izledi. Geçen haftadaki düşüşe bankacılık sektörü hisseleri öncülük ederken, haftayı %5’e yakın düşüşle tamamladı. Sanayi hisseleri ise, bilanço beklentileri ile birlikte göreceli olarak daha az oranda geriledi. 

Bu hafta ise gündem yoğun. Yurtiçinde eylül ayı cari açık verisi açıklanacak. Eylül ayında cari açığın yıllık bazda 37 milyar USD seviyelerinden 40 milyar USD seviyelerine yükselmesini, yılsonunda ise cari açık/GSYİH oranının %5’li seviyelere yakınsamasını beklemekteyiz. ABD tarafında ise enflasyon ve perakende satışları, Euro bölgesinde 2017 yılı üçüncü çeyrek GSMH büyümesi ve enflasyon verileri ile major merkez bankalarının üyelerinin konuşmaları takip edilecek. BIST 100 Endeksi’nin ise hem gelişen ülke piyasalarına hem de kendi tarihsel iskontosuna göre iskontolu işlem görmesine karşın hafta genelinde, bilanço döneminin sona ermesi ile görülen kar realizasyonları ve Dolar/TL’deki güçlü duruşun devam etmesi paralelinde düşüş eğilimli seyir izlemesini beklemekteyiz.

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)