Ana SayfaPiyasaYeni haftada endekste beklenti ne? İşte kritik yanıt---

Yeni haftada endekste beklenti ne? İşte kritik yanıt

1 / 2
Yeni haftada endekste beklenti ne? İşte kritik yanıt
02 Eylül 2018 - 10:48 www.borsagundem.com

KUR ARTIŞI BİST’İ DAHA İSKONTOLU HALE GETİRDİ

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM / YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ

BIST 100

BIST 100’ün kurdaki sert yükselişlere karşın güçlü kalmasındaki temel nedenin artan kurların BIST’i daha iskontolu hale getirmesi olduğunu düşünüyoruz. Bu durum bayram öncesinde olduğu gibi bir süre daha kurlar ve BIST arasında alışık olduğumuz korelasyonun çalışmasını engelleyebilir. Bayram öncesinde de olduğu gibi dolar bazında getiriyi takip eden yabancı fon ya da fonların bu dönemde bu tür kısa vadeli hareketlerini görme olasılığımız göz ardı edilmemeli. Her ne kadar dolar bazlı seviyelerin ön plana çıktığını düşünsek de BIST 100’de TL bazından 93.300-94.300 aralığındaki güçlü direnç bölgesinin geçtiğimiz hafta çalıştığını gördük. Bu bölge kısa vadede en önemli direnci oluşturuyor. Bu nedenle bu bölge geçilmeden yeni alım yapmayı riskli görüyoruz. Buna karşın endeks herhangi bir sebeple 94.300 üzerinde bir kapanış potansiyeli yakalayacak olursa da temel dayanak göremesek de teknik açıdan makul bir stop loss seviyesi belirlemek kaydıyla 98.500-99.000 hedefli alım düşünülebilir. 94.300 üzerinde kapanış görmediğimiz sürece bu bölgeye yakın yerlerin alım için riskli seviyeler olduğunu düşünüyoruz. Olası bir geri çekilmede ise 90.500’e kadar olacak hareketi teknik düzeltme olarak izleyeceğiz. 90.500 altında olası bir kapanışın endeksteki görünümü tamamen tersine çevireceğini ve son düşüş dalgasında gördüğümüz dip seviyelerin de altının test edilme ihtimalinin artacağını düşünüyoruz.

DOLAR/TL 

ABD – Türkiye ilişkilerine dair devam endişeler, yüksek enflasyon beklentileri ve genel olarak gelişmekte olan ülkelerden kaçış ile bayram sonrası TL’deki kayıpların yeniden hız kazandığını gördük. Bu dönemde kur yeniden 6,84’e kadar çıkarken ayın kapanışı TL’nin yaklaşık %35’lik değer kaybı ile 6,60 civarından gerçekleşti. Başta ABD ile ilişkiler ve enflasyon olmak üzere yoğun haber akışının devam ediyor olması ve oluşan yüksek volatilitenin oluşturduğu algı her iki yönde de ani sert fiyat hareketlerine neden olabiliyor. Bu nedenle Dolar/TL tarafında kısa vadeli destek direnç vermek ya da kısa vadeli yön konusunda bir öngörüde bulunabilmenin çok mümkün olmadığını düşünüyoruz. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI 03 Eylül 2018 07:33

    BORSAMIZDA YATIRIMCI NASIL SOYULUR NASIL KAÇIRILIR ANLAYIŞI VAR BU SEBEPLE EGERKİ BİR GÜN NASIL YATIRIMCI KAZANILIR ANLAYIŞINA GEÇİLİRSE BORSADAN BAHSEDİLİR .

  • Bika02 Eylül 2018 11:10

    Enflasyon tahminini %20 'den %25 'e çeken ekonomist var mı ?