Ana SayfaPiyasaYeni haftada ‘iyi bilanço’ dopingi beklentisi---

Yeni haftada ‘iyi bilanço’ dopingi beklentisi

1 / 3
Yeni haftada ‘iyi bilanço’ dopingi beklentisi
01 Ekim 2017 - 11:08 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Son saatlerini yaşadığımız hafta ‘gergin’ gündem zengindi. Kuzey Irak referandumu, ABD ile Kuzey Kore arasında ‘savaş’ gibi atışmalar, İspanya’yı karıştıran Katalonlar’ın referandum ısrarı. Ve Fed… 

Türkiye, Avrupa ve dünya flaş gelişmeleri heyecanla, merakla izledi. İzlemeye devam… 

Bir de Türk ekonomisini, piyasaları bire bir ilgilendiren, iç gündemin ön önemli gündem maddesi haline gelen, üzerinde tartışmalar yapılan Orta Vadeli Program. Vergi artışları ve özellikle temettü ödemeyen halka açık şirketleri ilgilendiren kesintinin ağırlığında piyasalar tansiyonu yaşadı. 

Hafta içinde aşağı yönlü sert hareketlerin ardından tepki alımlarıyla birlikte kendini toparlayan BİST, son işlem gününü yüzde 0.25’lik hafif yükselişle 102.907 puandan kapadı. Sektör bazında ulaştırma, bankacılık değer kaybetti, tekstil, deri kazandırdı. 

103 bin 900 puanı önemli direnç olarak işaret eden analistler, kırılması halinde yükselişin daha da devam edebileceğini ifade etti. 

Fed’in Aralık ayında faiz artışına gidebileceği beklentisi de borsalarda karışık seyre yol açtı. 

Haftanın faturasına gelince, Borsa İstanbul'da işlem gören hisseler ortalama yüzde 1,17 kaybettirirken, dolar yüzde 1,71 ve altın yüzde 0,68 değer kazandı. 

Yeni haftaya gelirsek… 

100-101 bin seviyeleri kırılacak olursa kısa vadede 95-96 bin aralığı gündeme gelebilir, deniliyor. Geri çekilmeye rağmen bölgede çok ciddi bir çatışma ortamı oluşmadığı sürece bunun kısa vadeli alım fırsatı oluşturacağı yönünde görüş belirtiliyor. Yukarıda ise 107-108 bin civarında güçlü dirençler beklentisi hakim. 

Bir diğer önemli bakış ise şöyle: “Bu hafta ise, 2017 yılı üçüncü çeyrek bilanço açıklama sezonunun başlaması ve iyi bilanço açıklaması beklenen hisselerin ön plana çıkması ile birlikte pozitif seyir izleyeceğimizi düşünmekteyiz…” 

Uzmanlar Borsagundem.com’a yeni haftayı anlatıyor…

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)